Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Pastor Annemiek Tuytelaars verruilt Princenhage voor Oudenbosch
Ze was er eigenlijk maar net, sinds half 2007 en nu gaat ze ons al verlaten. Annemiek Buijs-Tuytelaars, pastor van de Nazareth Parochie, Martinus geloofsgemeenschap. Ze kreeg, net terug van de huwelijksreis, een roeping om naar Oudenbosch te komen en daar heeft ze gehoor aan gegeven, met pijn in haar hart maar natuurlijk ook met smart in onze harten. Annemiek heeft een afscheidsbrief aan ons geschreven die u hieronder kunt lezen. Het ga je goed, we zullen je missen, maar het kan niet anders zijn dat anderen je nog harder nodig hebben.

Het was kort en krachtig. 

Dit was een van de eerste reacties die ik van een gastvrouw ontving, nadat u in het weekend van Sinterklaas geïnformeerd werd over mijn vertrek per 1 januari 2009.

Een zin die in mijn hoofd blijft hangen de afgelopen dagen. Ongeveer anderhalf jaar ben ik met u onderweg geweest. Ik kijk er dankbaar op terug. Toch heb ik de beslissing genomen om verder te trekken. Waarom? Voor zover mogelijk wil ik proberen het aan u uit te leggen.

Net terug van onze huwelijksreis kreeg ik begin november bezoek van Annemiek Way, dekenaal coördinator van ons dekenaat de Baronie. Zij kwam een vraag stellen namens de benoemingscommissie van het bisdom: Of ik bereid was om na te denken over een andere werkplek. In de regio Oudenbosch was hoge nood aan een pastorale beroepskracht met mijn profiel. Ik voelde verschillende dingen. Enthousiasme omdat ik gevraagd werd, maar ook een wrang gevoel in mijn maag om datgene wat ik hier nog maar net heb opgebouwd achter te laten. Na de nodige gesprekken en verdere oriëntatie in regio Oudenbosch werd het enthousiasme groter en won het van de pijn. Ik nam de beslissing om verder te trekken.

Mijn verblijf in de Nazarethparochie was kort en krachtig. In de loop van de dagen is er in mijn hoofd een zinnetje aan toegevoegd. Het was kort en krachtig, maar ook goed…… Ik heb veel geleerd de afgelopen anderhalf jaar. Ik heb mezelf op een goede manier kunnen ontwikkelen in de Nazarethparochie. Ik heb ontdekt wat voor mij belangrijk is in mijn vak en wat ik als pastorale beroepskracht voor een medemens kan betekenen. Ik ben vaak stil geweest als ik dacht over het vertrouwen wat ik van u kreeg of de ruimte om iets eens een keer anders aan te pakken. Daarvoor wil ik u danken.

Als volk van God onderweg trekken we verder de tijd in. Ieder met zijn of haar opdracht. Ieder op zijn of haar verblijfplaats. Op de ene plaats blijven we langer dan op de andere. We nemen afscheid van elkaar. Als je afscheid neemt dan sterft er iets. De levensrichting blijft hetzelfde: steeds weer ontdekken waar de Heilige Geest op een vruchtbare manier kan waaien. Daarin zijn we met elkaar verbonden. Daarin zullen we elkaar blijven ontmoeten.

Ik wens u van harte toe dat het u allen goed mag gaan.

Annemiek Buijs - Tuytelaars

Overige nieuwsberichten