Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Installatie van Adrie Lint als pastor in de Nazareth parochie

Op 15 maart zal Adrie Lint om 10:00 uur geïnstalleerd worden tijdens een plechtige regioviering in de St Martinuskerk in Princenhage. De viering wordt geleid door de heer Wiel Wiertz, deken van dekenaat De Baronie. U wordt allen uitgenodigd om dit feest bij te wonen en na afloop kennis te maken met de nieuwe pastor.

Drs A.L.G.M.  Lint (Adrie) is per 1 maart a.s. door het bisdom benoemd tot pastor in de Nazareth parochie. Meer dan 25 jaar is hij al werkzaam als theoloog en als pastor. In 1981 begonnen als jongerenpastor in de regio Oirschot en Hilvarenbeek,  daarna  werkzaam geweest in Breda/Bavel en in de regio Rijen. Sinds 2006 is hij als pastor werkzaam in de regio Oosterhout, voornamelijk in de Mariakerk Oosterhout en de Corneliuskerk van Den Hout, een kleine gemeenschap bij Oosterhout. Geboren in 1954 in Wouw, gehuwd met Drs A.M.A. Waij (Annemiek) die Dekenaal coördinator is van het Dekenaat de Baronie. Ze hebben één zoon. 

De  theologische studie werd gevolgd aan de Theologische Faculteit in Tilburg (basispastoraat en theologie en maatschappelijk handelen); in de zeventiger jaren, de periode vlak na het tweede Vaticaanse concilie. Dat was toendertijd een creatieve en bruisende tijd aan de theologische faculteiten, met een open geest en een frisse wind. In 1981 is hij als één van de laatste pastorale werkers door Bisschop Bluijssen in het bisdom Den Bosch aangesteld. Adrie Lint kenmerkt zichzelf als een pastor, vrijwilliger in de katholieke kerk die zich laat inspireren door de Geest van God, die waait waar Zij wil. Wilt u alvast kennismaken met de leefwereld van Adrie Lint, kijk dan op zijn weblog/website op het Internet!


2 Maart 2009: Start van een nieuwe baan

Vanmorgen was het zo ver: ik begin aan een nieuwe baan als pastor in de Nazarethparochie in Breda West. Het is een parochie die bestaat uit vijf geloofsgemeenschappen ofwel parochiekernen zoals de nieuwe benaming wordt in ons bisdom:
- geloofsgemeenschap O.L.V. van Altijd Durende Bijstand
- geloofsgemeenschap Anna Rozenkrans
- geloofsgemeenschap Martinus
- geloofsgemeenschap Heilige Moeder Gods in Effen (dorp bij Breda)
- geloofsgemeenschap H.Pastoor van Ars in Liesbos (ook bij Breda).
De website van de Nazarethparochie is www.rkbredawest.nl.

Even wennen, om niet de weg naar Oosterhout in te slaan, maar de snelweg op richting Breda. De reistijd viel mij gelukkig alles mee. Zo'n twintig tot vijfentwintig minuten. 

Het was vandaag een warm en gastvrij onthaal! Bloemen op mijn nieuwe bureau. En een mooie plant heb ik gekregen van het parochiebestuur, bestemd voor mijn nieuwe werkkamer in het Martinushuis. Het Martinushuis op de Haagsemarkt is het parochiecentrum waar wij als pastores onze werkplekken hebben. Gelukkig dat een van de gastvrouwen alle planten bijhoudt, want mijn vingers zijn niet bepaald groen.
En natuurlijk heel veel nieuwe gezichten! Meteen valt op hoe groot de bedrijvigheid is van de Nazarethparochie.

Overige nieuwsberichten