Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ruim 800 niet complete aanmeldingen SMS-Alert: geen postcode
Bij het controleren van de database van SMS-Alert is geconstateerd dat ruim 800 aanmeldingen niet compleet zijn. Deze nummers staan geregistreerd zonder postcode. Hierdoor zullen deze nummers nooit een SMS-Alert bericht ontvangen. Deze 06-nummers hebben vandaag, 27 januari 2009, een SMS-bericht ontvangen met hierin de tekst: 

Volgens onze gegevens is uw aanmelding voor SMS-Alert niet compleet,uw postcode ontbreekt. U ontvangt hierdoor geen SMS-Alertberichten. Meer info politiemwb.nl 

Postcode noodzakelijk
De postcode is noodzakelijk voor de ontvangst van een SMS-Alert bericht. SMS-Alert berichten worden namelijk verzonden aan de hand van een postcode en straal. Valt een postcode binnen de geselecteerde straal, dan ontvangt diegene het SMS-bericht. Wanneer er geen postcode aan een nummer gekoppeld is zal deze nooit binnen een straal vallen en zodoende ook nooit een SMS-Alert bericht ontvangen.

Heeft u dit SMS-bericht ontvangen?
Wanneer u het bovenstaande bericht heeft ontvangen én u wel de berichten van SMS-Alert wilt blijven ontvangen, dan kunt u uzelf opnieuw aanmelden. U kunt uzelf aanmelden door een SMS-bericht te sturen naar nummer 8844 met de tekst PMWB <postcode> < huisnummer>

Bijvoorbeeld: PMWB 9999 ZZ  15  als u postcode 9999 ZZ hebt met huisnummer 15

SMS-Alert
Met SMS-Alert is de politie in staat om bewoners zeer actueel te informeren over allerlei zaken die met veiligheid in de wijk te maken hebben. De politie verstrekt via een SMS-bericht informatie over bijvoorbeeld een woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd. Door de burgers erbij te betrekken hoopt de politie dat dit zal leiden tot bijvoorbeeld een snelle aanhouding van een inbreker. Ook u kunt een bijdrage leveren aan een veiligere woonomgeving door uzelf aan te melden voor SMS-Alert, ruim 75.000 mensen gingen u al voor. Deze vele aanmeldingen maken SMS-Alert succesvol. SMS-Alert is actief in de hele regio Midden & West Brabant. Alle aangesloten gemeenten steunen het project van harte, omdat het de veiligheid in de wijk en de betrokkenheid van de bewoners met het politiewerk vergroot. 

Wat is SMS-Alert
Wanneer u uzelf aanmeldt voor SMS-Alert ontvangt u SMS-berichten van de politie als er zich een incident voordoet in uw directe woonomgeving. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een inbreker die op de vlucht is, een kinderlokker die actief is of een kind dat vermist wordt, maar zo zijn er nog tal van andere zaken waarvoor SMS-Alert ingezet kan worden. Door u erbij te betrekken krijgen wij, als politie, extra oren en ogen die ons een handje kunnen helpen. We verwachten niet van u dat u zelf een verdachte aan gaat houden maar juist dat u alert bent en tips aan ons doorgeeft. SMS-Alert heeft als kracht dat op plaatselijk niveau SMS-berichten verstuurd kunnen worden. Bij uw aanmelding zendt u uw postcode mee. Wanneer er een incident is, wordt om deze postcode een straal bepaald. Valt uw postcode binnen deze straal, dan ontvangt u een SMS-Alert bericht, ook als u zich op dat moment ergens anders bevindt. U kunt er dus vanuit gaan dat wanneer u een SMS-Alert bericht ontvangt dit over een incident gaat in uw directe woonomgeving.

Aanmelden SMS-Alert
U kunt uzelf aanmelden met uw mobiele telefoon* door de volgende stappen te ondernemen:

U stuurt een SMS-bericht met de tekst PMWB gevolgd door uw postcode en huisnummer naar nummer 8844. Bijvoorbeeld PMWB 9999 ZZ 15 (PMWB staat voor Politie Midden en West Brabant).

Let op! Uw postcode moet bestaan uit 4 cijfers en 2 letters, gebruik voor het cijfer 0 (nul) in de postcode géén letter o, uw aanmelding is dan namelijk niet geldig.

* Aanmelden met een vaste lijn die het verzenden van SMS-berichten ondersteunt (dus geen 06-nummer) is niet mogelijk.

Na het verzenden van het bovenstaande SMS-bericht ontvangt u een bericht terug dat u bent aangemeld voor SMS-Alert. In dit SMS-bericht staat een wachtwoord. Met uw eigen 06-nummer en het wachtwoord kunt u uw gegevens raadplegen of wijzigen.

Kosten
De abonnementsdienst SMS-Alert is gratis, alleen voor het aanmeldSMS-bericht kan een bedrag van de rekening of belbundel afgeschreven worden. Dit is afhankelijk van uw provider en abonnement. De berichten die de politie verstuurt ontvangt u gratis. Het ontvangen van SMS-berichten in het buitenland is niet altijd gratis.

Afmelden voor SMS-Alert
U kunt uzelf weer afmelden voor SMS-Alert door een SMS-bericht met de tekst PMWB STOP te sturen naar nummer 8844. U ontvangt vanaf dat moment geen SMS-berichten meer van SMS-Alert.

Hoe te reageren op een SMS-Alert bericht
Wanneer u een SMS-Alert bericht ontvangt en u ziet iets dat verband heeft met de melding kunt u bellen met de politie (niet SMSen) naar 0900-8844 (geen spoed, wel politie). Bij spoedzaken kunt u bellen met 112.

Overige nieuwsberichten