Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De Koe trapt jubileumjaar af! - Blues met de Freeride Band
We zijn maar net bekomen van de heropening van gemeenschapshuis De Koe of de volgende gebeurtenis staat al weer op de rol. In het najaar van 2009 is het 25 jaar geleden dat de Koe werd geopend. Dit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Naast de gewone activiteiten zoals de Koeparty, De nacht van de natte Zakdoek etc. zullen er een aantal extra activiteiten worden gehouden. Schrijft u alvast in uw agenda 23, 24 en 25 oktober voor het jubileumweekend maar er komt nog meer! 


Op 14 maart as. in de Koe, entree € 5,00 aan de deur of via 06-54741538. In het voorprogramma treedt Rachelle uit Bergen op Zoom op. Een aanstormend talent.
In het kader van de feestelijkheden rond het 25-jarig bestaan van De Koe komt spelen:

The Freeride Band,
een unieke groep die wordt bemand door coryfeeën uit de Nederlandse blues- en rockscene. Deze groep levert niet zomaar een avond geroutineerde bluesrock af - nee - ze weten het publiek aan zich te binden door een dynamisch en muzikaal optreden. Hierin wordt een staalkaart uitgespreid van boeiende eigen songs en nummers van bekende, grote helden. The Freeride Band is een gelouterde band, die vanaf het begin heeft verrast door een uitstekende line-up van de groepsleden. 

KEES SCHIPPER – deze gitarist/zanger en leider van de Freeride Band heeft geen introductie nodig. In de zuidelijke regio is hij bekend omdat hij hier al tientallen jaren les geeft en workshops leidt. Daarnaast heeft Kees Schipper een geschiedenis van zo’n veertig jaar op de podia. Van licht akoestisch tot zwaar elektrisch, recht uit het hart. Klanken die voortvloeien uit helder gitaarspel en een imposant stemgeluid.
AD LANDA – was na het zien van zijn eerste concert met Rory Gallagher vastbesloten om zichzelf gitaar te leren spelen. Daarnaast werd Ad Landa gegrepen door de zigeunerjazz van Django Reinhard en de bluegrass van Doc Watson. Zijn grote fascinatie uit zich in ongebreideld, soms overrompelend gitaarspel. Ad Landa brengt hiermee de gebalanceerde Freeride Band geregeld tot een imposant kookpunt. 

TOM VAN DER SCHOOT - begon ooit in de groep Pat Cool. Tom verhuisde in de jaren 70 naar Groningen, waar bassist van der Schoot als vanzelfsprekend verzeild raakte in het ‘Groninger Springtij.’ Via de Engelse groep Warren Harry kwam ging hij naar Phoney and the Hardcore. Phoney leverde onder meer de hit van Herman Brood, I love you like I love myself. 

HANS WATERMAN – heeft er in de meer dan veertig jaar dat hij speelt al vele muzikale huwelijken opzitten. Cuby and the Blizzards, Solution, Jan Akkerman, The Pretty Things en Q65 zijn een paar grote namen uit dit verleden. Waterman schreef enkele jaren geleden een boek over deze geschiedenis. Maar wat telt is de dag van vandaag en morgen.

Meer info kunt u vinden op de volgende websites: www.freerideband.nl of: www.keesschipper.com


Overige nieuwsberichten