Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De persoonlijke thuiszorg van Mark

  Mijn naam is Mark van de Muysenberg. Ik werk als zelfstandig ziekenverzorgende. Na mijn diplomering in 1995, heb ik ervaring opgedaan in het algemeen ziekenhuis, gehandicaptenzorg, thuiszorg, ouderenzorg en de laatste jaren in de psychiatrie.Tevens heb ik ervaring met de verzorging van mensen met een verstandelijke handicap.


  Mijn naam is Mark van de Muysenberg. Ik werk als zelfstandig ziekenverzorgende. Na mijn diplomering in 1995, heb ik ervaring opgedaan in het algemeen ziekenhuis, gehandicaptenzorg, thuiszorg, ouderenzorg en de laatste jaren in de psychiatrie.Tevens heb ik ervaring met de verzorging van mensen met een verstandelijke beperking.
Waarom heb ik besloten om voor mezelf te beginnen? Wellicht leuk voor u om hier in het kort wat over te vertellen? Zoals u ongetwijfeld weet staat de zorg de laatste jaren onder druk. Veel zorg, maar weinig handen om die zorg te verlenen. Niet alleen voor de zorgvrager is dit vervelend….ook voor degene die de zorg moet verlenen. Er is steeds minder tijd voor de persoon achter de zorg. Terwijl als de zorg anders georganiseerd zou zijn dit wel haalbaar zou zijn. Een gedachte die mij aan het denken heeft gezet. Ik heb destijds gekozen voor de zorg vanwege de roeping om iemand te willen helpen. En als ik zeg “helpen”, dan bedoel ik niet het taakgericht bezig zijn. Maar dan heb ik het over de mens achter de zorgvraag. Wat houdt de mens bezig? Wat zijn zijn angsten en/of onzekerheden ten aanzien van zijn handicap en/of beperking? Wat vindt hij of zij belangrijk? Kortom, inspelen op de persoonlijke wensen en/of behoeftes. En vanuit die wetenschap zorg verlenen. Dat is voor mij zorg verlenen zoals het bedoeld is.

Zelf bepalen hoe uw leven er uit ziet, hoe u wilt wonen, wat u wilt doen met andere mensen, hoe u uw tijd wilt besteden. Gewoon uzelf zijn: moeder, buurman, vrijwilliger, student, oppastante, betaalde kracht. Ook als u een handicap hebt, een chronische ziekte, psychische problemen of beperkingen door ouderdom. Ook als u hulp en begeleiding nodig hebt om dat voor elkaar te krijgen. Dan wilt u zelf bepalen wie die hulp geeft, waar die hulp gegeven wordt, wat de hulp precies doet, op welke dagen in de week en op welke uren van de dag.

Omdat ik deze zorg niet meer kon geven vanwege de werkdruk binnen de vele instellingen, heb ik besloten om de zorg zelf te gaan organiseren. Samen met vaste invalskrachten, dat zijn ex-collegas die ik heb benaderd, hoop ik u de zorg te kunnen bieden die u daadwerkelijk nodig heeft. Zodat ook u kunt ervaren dat het vaak noodgedwongen moeten leven met een ziekte of beperking….niet betekent dat het leven ophoudt! Door de nadruk te leggen op ú als persoon hopen wij bij te dragen aan úw levensgeluk!!!

Met vriendelijke groeten,

Mark van de Muysenberg
0625-287622

Overige nieuwsberichten