Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Entreeconcert van Cecilia: Blaasmuziek is cool, man


Evenals vorig jaar organiseert de Koninklijke Harmonie Cecilia een scholenproject met als thema: BLAASMUZIEK IS COOL!!! De bedoeling hiervan is om basisschoolleerlingen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met harmoniemuziek. De scholen die hieraan meedoen zijn de Sinte Maerte, de 1ste Rith en de Boomgaard. Het project bestaat uit muzieklessen gegeven door de leerkracht, scholenbezoeken door Cecilia en een gezamenlijk optreden door de kinderen en harmonie: het Entréeconcert. Dit concert is op 22 april van 19.00-20.00 uur in de Koe in Princenhage. Afsluitend is er gelegenheid om zelf een muziekinstrument uit te proberen. 

 
Bij dit entréeconcert wordt onder andere het muziekverhaal Wieger wil weg opgevoerd, een vervolg op het muziekverhaal van vorig jaar; Wieger wordt wakker. Naast de harmonie en de kinderen werken ook mee: de Meertenzangertjes en het blokfluitensemble van Maartje Vonk.

Om dit alles ingestudeerd te krijgen is er ondersteuning van Cecilia door schoolbezoeken. Dirigent Chantal Vromans komt met het opstap- en opleidingsorkest langs op de scholen, zodat de kinderen alle instrumenten kunnen zien en horen en om de ingestudeerde liedjes samen te spelen, zingen, klappen en stampen.

Zoals eerder genoemd is 22 april het concert, waar de kinderen kunnen laten zien en horen wat ze ingestudeerd hebben, dit alles ondersteund door ook het groot orkest van Cecilia. Ook kinderen die niet op de deelnemende scholen zitten of in andere klassen zitten, ouders, familie,vriendjes, vriendinnetjes en verder iedereen die belangstelling heeft, is van harte welkom om te komen luisteren en als je zin hebt om mee te zingen. Na afloop mag je proberen of het je lukt om zelf geluid te krijgen uit bijvoorbeeld een trompet, klarinet, tuba of één van de andere instrumenten, zodat jij ook ondervindt: BLAASMUZIEK IS COOL!!!! Tot 22 april om 19.00 uur. De toegang is gratis.


Overige nieuwsberichten