Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Zaterdag 18 april is er weer een Heuveldag
Op zaterdag 18 april wordt er van 12.00 tot 16.00 uur weer een Heuveldag gehouden. Op deze dag krijgt u informatie over de ontwikkelingen in Heuvel. Wethouder Snier opent de Heuveldag. Hij maakt rond 15:30 tevens de winnende ideeën bekend van de wedstrijd Bewoners Heuvel aan zet. De Heuveldag wordt gehouden in Gemeenschapshuis De Vlieren, Dr. Struyckenstraat 165. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Programma binnen
De gemeente presenteert samen met de woningcorporaties WonenBreburg en Laurentius hun plannen voor de Heuvel. Het gaat om de ontwikkeling van Huis van de Heuvel, Dr. Struyckenplein, Sculptura (inclusief het zorgcomplex), herstructurering portiekwoningen van WonenBreburg en Mgr. Nolensplein. Ook krijgt u meer informatie over de plannen aan de Verbeetenstraat en Dr. Struyckenstraat 100. Daarnaast presenteren de verschillende bedrijven uit het zakencentrum zich.

In de grote zaal worden alle ideeën gepresenteerd die voor het project Bewoners Heuvel aan zet zijn ingediend. Om 15.30 uur maakt wethouder Snier de winnende ideeën bekend. De Brede School Heuvel laat zien wat ze kinderen en hun ouders te bieden heeft. Kinderen en ouders kunnen meedoen aan verschillende workshops zoals dans, muziek en schminken. Zo maakt u snel kennis met de nieuwe opzet en wat er aan mogelijkheden voor uw kinderen gaat komen.

U kunt op deze dag ook uw stem uitbrengen voor de ontwerpwedstrijd voor een social sofa in het kader van het Pleinenproject Breda-Tilburg. Een tekenwedstrijd waar kinderen van 9 en 10 jaar uit Heuvel aan deel kunnen nemen. In bovenstaande link leest u hier meer over. 

Programma buiten
Op het grasveld voor De Vlieren is er voor iedereen ook weer voldoende vertier. Er komt een tent van kunstenaar Sjaak Langenberg. Deze tent wordt om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Willems van Cultuur. In de tent is er ’s middags een leuk programma. Aan de overzijde staat een groot springkussen voor de kinderen.

Extra suikerzakjes
Er zijn nog twee nieuwe reeksen suikerzakjes aan het project Suikertante toegevoegd met foto’s van Noortje Peels van de kerk aan het Mgr. Nolensplein. Deze zijn speciaal voor de Heuveldag ontworpen. Op de Heuveldag wordt het eerste exemplaar hiervan uitgereikt.

Heuvelkrant
Begin april hebben de bewoners van Heuvel een Heuvelkrant ontvangen, waarin u meer kon lezen over alles wat er in Heuvel en tijdens de Heuveldag gebeurt. Daarnaast geeft de krant een beeld over de ontwikkeling in bouwprojecten en nog op stapel staande ontwikkelingen. De krant werd huis-aan-huis bezorgd.

Met z’n allen
Reden genoeg om op zaterdag 18 april te komen! Want alleen samen maken we de Heuveldag weer tot een informatieve, maar vooral gezellige dag.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van dit bericht kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw A. van Hezik, projectmanager Heuvel van de Gemeente Breda, telefoon 5293034.

Overige nieuwsberichten