Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Café en twee appartementen in Centrum Breda uitgebrand
Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van zondag op maandag 26/27 april café 'Het Hart van Breda' en twee bovengelegen appartementen in de as gelegd. De 43-jarige bewoner van een van de appartementen heeft tegenover de politie verklaard dat hij een frituurpan op het fornuis had gezet. De vlam is kennelijk in de pan geslagen, hij zag geen kans meer de brand te blussen en is naar buiten gerend.

De melding kwam om 01.18 uur binnen. De brand was uitgebroken op de eerste verdieping in één van de appartementen. De Bredase brandweer kwam ter plaatse met groot materieel. Al snel schaalde de brandweercommandant op naar zeer grote brand. Er verleenden diverse brandweerkorpsen uit onder meer Teteringen, Prinsenbeek, Roosendaal, Oosterhout, Tilburg en Rijen assistentie. De brand werd door circa 40 brandweerlieden bestreden met onder meer twee hoogwerkers, een ladderwagen en vier tankautospuitwagens. Door de politie werden de straten naar de Grote Markt afgezet. Ook werd met linten een ruime afzetting rondom het café gemaakt. De brandbestrijding richtte zich met name op het voorkomen van uitbreiding naar aangrenzende percelen. Dit is gelukt. Wel hebben enkele panden mogelijk rook- en of waterschade opgelopen. De politie heeft samen met de brandweer de bewoners van circa twaalf appartementen en studentenwoningen geëvacueerd. Deze bewoners, circa 25, werden opgevangen op het politiebureau Breda Binnenstad. De gemeente heeft dit gecoördineerd. Voor vijf bewoners die geen eigen opvang hadden, is hotelaccommodatie in de Bredase binnenstad geboekt.

Burgemeester van der Velden was snel ter plaatse. Hij heeft zich laten informeren over de brand en heeft een bezoek gebracht aan de bewoners die op het politiebureau waren. Vier mensen hebben zich in het ziekenhuis laten behandelen omdat zij rook hadden ingeademd. Na controle mochten zij het ziekenhuis weer verlaten. De brandweer gaf om 05.55 uur het sein brand meester. Het nablussen zal naar verwachting nog enkele uren in beslag nemen.


Overige nieuwsberichten