Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Lintjesregen in Princenhage (2009)

 

Veel lintjes in Breda

In Breda zijn maar liefst 27 lintjes uitgereikt deze woensdagmorgen 29 april. De burgemeester Van der Velde en de wethouders Heerkens, Oomen en Snier hadden er tussen 10 en 12 uur een flinke klus aan.


Vanmorgen heeft wethouder Janus Oomen een tweetal koninklijke onderscheidingen uitgereikt. In zijn woning achter het stadhuis van Princenhage ontving de 78-jarige Geert Muijs de versierselen behorend bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau voor zijn grote inzet voor de samenleving.  De heer Muijs is een zeer sociaal voelend persoon. Leeft al vele jaren voor anderen en zet zich via verschillende instanties als vrijwilliger in voor mensen die minder bedeeld zijn. Zijn kwaliteiten liggen op bestuurlijk, formeel en financieel terrein en deze benutte hij bij allerlei vrijwilligerswerk voor kerk en samenleving. Sommige jarenlange activiteiten zijn reeds gestopt, anderen vervult hij nog steeds en met verve.
Voor vele mensen bekleedt de heer Muijs in hun leven de rol van 'rots in de branding'. De lijn van verdiensten is lang en zeer intensief.


<-- De heer Muijs

In De Koe was het vervolgens de beurt aan Jan van den Bliek (64) om de versierselen van het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau opgespeld te krijgen. Princenhagenaar in hart en nieren, voor de manier waarop hij jarenlang een van de drijvende krachten is van het rolstoelcarnaval. Dit is geen sinecure, de organisatie en vooral de manier waarop het rolstoelcarnaval gestalte krijgt en heeft gekregen, is door Jan zeker een steeds durende zorg geweest en heeft daarom veel vrije uren opgeslokt. Daarnaast heeft Jan zeker als de gangmaker van het jeu de boules op de Dorpswei zijn steentje bijgedragen. Enerzijds de woensdagmiddagen, die vooral door Jan gedragen worden en verder natuurlijk ook zijn deel aan de vrijdagavonden. Verder is Jan degene die voor allerlei karweitjes ingezet kan worden om bv. in de Koe een handje te helpen ( krijg je ervan als je per ongeluk wat handig bent, zegt Jan dan). Voor Jan is het allemaal gewoon, maar Jan is wel degene die het ook doet en waar op deze manier dan ook een beroep gedaan kan worden. Daarnaast doet hij van alles en nog wat zoals bv. het speaker zijn voor de paardenwedstrijden/shows. Alles bij elkaar een goede reden om Jan in het zonnetje te zetten en hem een zeer verdiend lintje uit te reiken. 


In de omgeving ging Oomen ook nog naar de Magnoliastraat in Tuinzigt met een medaille voor de heer A.M. van der List, (78) die afscheid neemt na 32 jaar tomeloze inzet voor de wandelsportvereniging Wiego. Verder zet hij ook al 25 jaar zijn krachten in voor het wandelverzorgingsteam 'De Sprong' waar hij voorzitter van is.

Tenslotte in Effen een onderscheiding uitgereikt door wethouder Snier aan mevrouw Cor Niens-Willemsen (79). Mevrouw Niens zet zich al bijna 40 jaar lang als ware zij professional in voor de zieke medemens. Zij is boegbeeld van het vrijwilligerswerk en iedereen in het ziekenhuis kent haar. Ze is onder meer teamleider van de gastvrouwen op één van de locaties van het ziekenhuis. Zoals burgemeester Van der Velden in zijn voordracht aan H.M. de Koningin stelde: 'Mevrouw Niens is een geweldig voorbeeld voor de maatschappij'

Hartelijke gelukwensen!Overige nieuwsberichten