Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Grote opsteker voor de karweidienst van Humanitas
Als onderdeel van het bisdom Breda steunt de stichting Caritas de Karweitjesdienst van Humanitas Breda.Op 30 september j.l. werd er symbolisch een cheque overhandigd van maar liefst € 2.500,--  Dit gebeurde samen met enkele leden van Caritas en Humanitas onder het genot van koffie en een heerlijk stukje taart.(zie foto)

Als onderdeel van het bisdom Breda steunt de stichting Caritas de Karweitjesdienst van Humanitas Breda.Op 30 september j.l. werd er symbolisch een cheque overhandigd van maar liefst € 2.500,--  Dit gebeurde samen met enkele leden van Caritas en Humanitas onder het genot van koffie en een heerlijk stukje taart.(zie foto)

Toen Caritas Breda Oost vorig jaar op zoek was naar een goede bestemming voor haar collectes werd de Karweitjesdienst van Humanitas, samen met nog enkele andere projecten, genomineerd voor een donatie maar uiteindelijk niet verkozen.
Groot was dan ook de verrassing dat in het voorjaar van 2005 Caritas meldde dat het Bisdom uit het solidariteitsfonds de Karweitjesdienst toch kon steunen met maar liefst 2.500 euro. Dank zij dit mooie gebaar kan de Karweitjesdienst verder met het bieden van hand en spandiensten in en rond het huis aan hen die deze hulp anders moeten ontberen. Humanitas is, mede namens haar cliënten, Caritas Breda Oost en het Bisdom Breda bijzonder dankbaar.

Caritas Nederland (Mensen in Nood) is een katholieke ontwikkelingsorganisaties met een lange traditie teruggaand tot het begin van de vorige eeuw, op het gebied van opvang en zorg voor vluchtelingen, hulpverlening bij rampen, medische zorg, en het terugdringen van armoede in ontwikkelingslanden. Zij werkten vanuit de evangelische opdracht van solidariteit met mensen die om welke reden dan ook hulp nodig hadden. Gesteund door brede lagen van de Nederlandse bevolking konden zij het werk van de honderden Nederlandse ordes en congregaties van priesters, zusters, broeders, en vrijwilligers bijstaan in hun zorg voor de mens.
Humanitas is een landelijke vereniging voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw. Mensen zijn in de visie van Humanitas zowel verantwoordelijk voor zichzelf als wel voor elkaar. Respect voor ieders keuze en gelijkwaardigheid tussen mensen staat daarbij centraal. De gelijkwaardigheid tussen vrager en aanbieder staat voorop.

Bent u dus op zoek naar hulp bij het ophangen van een lamp of schilderijtje e.d., het monteren van een kast, het repareren van een lekkend kraantje of andere voorkomende ongemakken? Belt u naar Humanitas afdeling Breda., telefoon: 076-5614693 humanitasbreda@hetnet.nl, http://www.humanitas.nl

PS: De karweitjesdienst kan altijd goede vrijwilligers, ook voor tuinwerkzaamheden, gebruiken.


Overige nieuwsberichten