Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


We hebben 2 Biermusea in Princenhage!
5000 Verschillende flessen bier, ongeopend

Je houdt het niet voor mogelijk maar het is toch echt waar: Princenhage heeft maar liefst 2 Biermusea binnen zijn grenzen. Oud-tukker Geert Jansen verruilde meer dan 40 jaar geleden Almelo voor Princenhage en startte met het verzamelen van bierflessen, beter gezegd flesjes bier want alle zijn nog gevuld. Dat op zich is al een hele prestatie te noemen in de Aogse contreien.

Inmiddels heeft hij er duizenden verschillende waaronder een groot aantal bijzondere en unieke exemplaren. Zo zijn er éénmalige uitgaven, er zijn flessen die maar liefst 4 liter bevatten en je ziet er nostalgische exemplaren van vele brouwerijen en merken die al lang opgehouden hebben te bestaan. Een forse verzameling miniatuur bier-vrachtauto's, Krüge, glazen en bier-in-blik maken het geheel compleet. 

Het 'museum' is niet voor het publiek geopend, maar belangstellenden en echte fanaten kunnen natuurlijk altijd een briefje schrijven (via de redactie).
 
Geert heeft nog altijd een zieleband met zijn roots in Almelo. Hij houdt van het Bredase voetbal, maar zijn jeugdliefde Heracles uit Almelo zit nog dicht bij zijn hart. En ook zoekt hij voor het afronden van zijn verzameling nog naar flesjes en schilden van de 'Twentsche Stoom-Beiersschbierbrouwerij', opgericht in 1873 door Wolter en Jan Hagedoorn en J. Kirchmann en in 1934 overgenomen door Heineken en naar flesjes, liefst gevuld, van Almelo's bier van de Almelose brouwerij die in 1990 werd gesloten.

 

<- Zie je dit etiket op een flesje zitten, email dan direct naar de redactie want dan kunnen we Geert heel blij maken. Het is een etiket van de in 1990 gesloten 'herberg-brouwerij' die gevestigd was in het oude Raethhuis in het centrum van Almelo. Heb je nog oudere, zoals eentje van de oude brouwerij van hagedoorn en Kirchmann (zie foto boven) dan is het natuurlijk nog beter.

<- Het oude Raethhuis waar vroeger de Almelose brouwerij was gevestigd. Het is nu een restaurant.

Overige nieuwsberichten