Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Er komt eindelijk een CD van troubadour Frank van Es! (13.8)
Troubadour Frank van Es is sinds 1992 te vinden op feesten, evenementen, boten en kastelen, tehuizen en instellingen, recepties, bedrijfsopeningen en noem maar op. Als troubadour verzorgt hij dan een smaakvolle muzikale omlijsting! In Princenhage trad hij op in het sfeervolle Bierreclamemuseum en hij deed vele bezoekers verlangen naar méér. 

Door de jaren heen schreef Frank ook heel wat eigen liedjes en hij heeft nu een aantal van die zelfgeschreven liedjes opgenomen en bijeengebracht op dit album met als titel Huiselijke sferen. Frank speelt alle instrumenten zelf op deze cd (gitaren, accordeons, mondharmonica’s, percussie, drums en toetsen met sferische klanken). Bij een aantal liedjes zingen 2 collega-muzikanten (Pim van Ginneken en Jan Willem van Opstal) mee in het koortje. Het geheel klinkt als een ongedwongen samenspelend akoestisch gezelschap. De CD bevat 13 lekker in het gehoor liggende sfeervolle liedjes in een Iers/Country-Folk achtig jasje overgoten met een Cajun-kruidenmix sausje.

In een aantal liedjes zijn onmiskenbaar Brabantse klanken te horen. De samenstelling van de liedjes bestaat uit ballades en meer up-tempo nummers. Het liedje De Oude Maas beschrijft sfeervol de belevenissen langs de oevers van de rivier in de snikhete zomer van 1994. De Duivelsbrug gaat over de historie van de aloude brug in ’t Ginneken Breda. Princenhaagse klapper is de song Hier ben ik thuis en die schetst de sfeer van het Bierreclamemuseum in Breda. Overige liedjes schetsen onder meer een cafébeleving, nostalgische taferelen met een herkenbaar karakter (het genot van bier, mooie deerne met manverslindende eigenschappen, de waard en het geroezemoes/glasgeklink van de aanwezigen). Vrij en blij is een cynisch humorvol lied over de dag van vandaag en het jezelf staande houden in deze samenleving. 

Met het verschijnen van de CD komt er een antwoord op de inmiddels vaak gestelde vraag: 'Hee Frank, die eigen liedjes…..staan die ergens op een CD?' De CD geeft ongeveer een uur luistergenot. 

Info over de verkrijgbaarheid van deze CD: www.liedjesman.nl / frankvanes @ liedjesman.nl


Overige nieuwsberichten