Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Van je familie moet je het hebben: Marijke Hilhorst en Rinie Maas (21.3)
Schrijver Rinie Maas met fan tijdens carnaval in Princenhage in 2011De Bibliotheek Breda zet tijdens de boekenweek familiegeschiedenis centraal; de verhalen, geheimen, belevenissen van gewone mensen. Rinie Maas en Marijke Hilhorst, schrijvers van familieportretten, zijn maandag 21 maart uitgenodigd om hierover te vertellen. Daarnaast kan iedereen zelf op zoek naar zijn of haar eigen familiegeschiedenis in het Stadsarchief

Hilhorst schreef de familiekroniek De vader, de moeder en de tijd en een praktische handleiding Hoe schrijf je een familiegeschiedenis. Rinie Maas is bekend van zijn columns in de Bredase Bode waarin hij de lezer laat kennismaken met kleurrijke figuren uit het verleden. Deze avond vertellen zij over hun werk en gaan hierover samen en met het publiek in gesprek.

Bibliotheek Centrum, Molenstraat 6, 21.3 om 20 uur 
Toegang € 5,- (leden) | € 6,50 (niet-leden) Kaarten zijn verkrijgbaar bij UITpunt Breda en in de bibliotheekvestigingen

Beste collega's auteurs, vertellers en vrienden,
kennissen, vriendinnen, kortom allemaal,


Aanvankelijk zeer terughoudend maar, gezien het thema, daarna enthousiast ben ik ingegaan op de uitnodiging om in het kader van de boekenweek 2011 in de centrale bibliotheek Breda op 21 maart a.s. om 20.00 te vertellen hoe een fascinerende biografie tot stand komt. 

Op mijn beurt nodig ik u, bij wijze van vooraankondiging op afzonderlijke wijze, van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

- Het landelijke thema 2011 is immers: Curriculum Vitae; Geschreven portretten 

Vanuit mijn werk als auteur en voor de Bode zal ik focussen op levensbeschrijvingen. Hoe maak je die? Daarover worden de schrijfster Marijke Hilhorst èn ondergetekende door de interviewer èn, hopen we, het publiek nader ondervraagd.

Inzake levensverhalen neem ik met het grootste respect steeds kennis van brieven en levensbeschrijvingen die mij worden toegezonden voor publicatie, na interview en uitwerking
- Piet Marijnissen, post PM op Boeimeer;
- De familie Claessen aan de Boschstraat enzovoorts, enzovoorts
 
Die inzendingen zijn eye-openers om te zien hoe mensen in de levenslijn van de andere mens willen staan. Moet niet iedereen een naam hebben? Het leven is een lijn die zich doorzet. Hij is zinledig zonder een toekomst die wenkt maar evenzeer zonder herinnering die de bron van alle leven is.

Aan de hand van vijf titels uit mijn werk: 1. Th. Westerterp, een Friese Brabander, 2. Janske, de NIET heilige van Welberg, 3. Jeugd van den Hey-Acker, 4. Mensenlevens, 5. Joodse burgers en verzet zal ik mijn voordracht verder structureren.

Ik geef ook 5 mooie boeken weg als een relevante vraag goed wordt beantwoord. Misschien een reden temeer om deze eerste lentedag in het nieuwe jaar te beleven met fel realistisch drama, verbeelding, cultuur en humor die de beschreven of te beschrijven personen zullen opwekken. Gestreefd zal worden door de Uitgeverij Hollaers om op deze dag mijn nieuwste boek De Jodenvervolging in Breda het licht te laten zien. In het deel van mijn lezing laat ik dit ook niet rusten.

Graag nodig ik u persoonlijk uit!

Hartelijke groet!

Rinie Maas

NB: De 'officiële' presentatie van het boek De Jodenvervolging in Breda door Rinie Maas, volgt op 7 april 2011 na de onthulling van het monument in het Wilhelminapark ter nagedachtenis aan de Bredase Joden die tijdens de oorlog zijn vervolgd. Locatie: restaurant Stadskantoor.


Overige nieuwsberichten