Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Geluidsniveau HSL is overeenkomstig het tracébesluit
Zoals in het vorige bericht van 25 januari 2011 is vermeld zijn er in opdracht van Prorail door TNO trilling- en geluidmetingen uitgevoerd. Deze metingen vonden plaats in het weekend van 30 op 31 oktober. Gemeten is tijdens de passage van de Thalys volgens de gewone dienstregeling en met een testtrein de V250 van AnsaldoBreda, het type trein dat in de toekomst als Fyra zal gaan rijden.

Tijdens de vorige bijeenkomst zijn de resultaten van de trillingsmetingen besproken. Deze metingen leverden geen problematische uitkomsten op. Tijdens de huidige bijeenkomst zijn de resultaten van de geluidmetingen besproken. Dit betrof emissiemetingen, dus metingen van de geluidsproductie van de treinen. Deze zijn uitgevoerd ter hoogte van Galder en ter hoogte van Zevenbergschen Hoek. Er zijn twee lokaties gekozen vanwege verschillen in constructie van het spoor (rails op een betonplaat versus ballast-spoor (grint)).

Volgens de uitvoerder TNO zijn de resultaten in overeenstemming met eerdere metingen. De resultaten verschillen minder dan 1 dB met de berekeningen uit het Tracébesluit. Het meetprogramma wordt weer hervat als de dienstregeling volledig wordt uitgevoerd (verwachting vierde kwartaal 2011) met inzet van het nieuwe materieel. Ook de omvang van het meetprogramma zal pas dan nader worden vastgesteld.

De komende periode zal er rapportage van de zijde van Prorail plaatsvinden over de door bewoners ingediende klachten en de afhandeling daarvan. Tevens zal nagegaan worden of aan alle daarvoor in aanmerking komende panden inderdaad maatregelen zijn genomen om de effecten van geluidhinder te reduceren.

Overigens werd de vergadering bijgewoond door de Stichting Geen Gehoor Regio Breda. Deze stichting wil samen met overeenkomstige stichtingen uit Kaag en Brasem en uit Lansingerland landelijk optreden met als doel vermindering van de overlast voor de bewoners in de omgeving van de HSL vanaf Amsterdam tot aan de Belgische grens.

De volgende bijeenkomst is gepland op dinsdag 21 juni 2011.

Overige nieuwsberichten