Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Vastenactie 2011 in het teken van hulp aan St Francis
Doet u mee?

De jaarlijkse Vastenaktie staat weer voor de deur. Samen met Prinsenbeek en Breda-Centrum voeren wij in Princenhage dit jaar een eigen actie voor het op poten zetten van de zorgboerderij St. Francis in Malindi (Kenia). Deze zorgboerderij is verbonden aan het gelijknamige tehuis voor kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Kenia is zo'n land waar gehandicapte kinderen aan hun lot worden overgelaten, zowel door de ouders zelf als door de rest van de maatschappij. Vanwaar dan dit tehuis met zorgboerderij (in oprichting) in de stad Malindi, gelegen aan de kust van de Indische Oceaan? 

Pater Albert Buijs, afkomstig uit het West-Brabantse Standaardbuiten, woont en werkt al 42 jaar in dit Oostafrikaanse land. Hij is nu vicaris-generaal van het bisdom Malindi ofwel de belangrijkste man na de bisschop. Pater Buijs heeft familie wonen in Prinsenbeek en Breda. Die familie heeft in januari 2008 samen met andere mensen de stichting S.U.N. for Malindi opgericht ter ondersteuning van de projecten van pater Buijs. Zijn projecten staan niet op persoonlijke titel, maar zijn ondergebracht in de stichting Diocese Malindi.
Die stichting staat onder toezicht van het bisdom. Eén van die projecten is dat kindertehuis St. Francis Small Home, dat nu wordt uitgebreid met een zorgboerderij. Onder meer gepensioneerd diaken Gerrit Pouw van de Franciscuskerk in Breda-Noord is voor de stichting S.U.N. actief. De lijnen tussen onze actie en het doel zijn dus kort en direct. 

Er zijn nu 18 jongens en 17 meisjes in het kindertehuis. Zes andere kinderen vinden er dagopvang voor psychotherapie. Die kinderen moeten eten, maar hebben ook verzorging nodig en revalidatie. Daarvoor is personeel nodig. Kinderen die dat kunnen, gaan naar een school in de buurt. En wie betaalt dit allemaal? Daar knelt het. De staat betaalt niks. En ouders bitter weinig. Men is afhankelijk van giften. En men heeft ook wat kleinschalige tuinbouw en veeteelt voor de eigen voedselvoorziening en om inkomsten te verwerven.
Voor de toekomst is het bitter noodzakelijk dat het tehuis in het eigen onderhoud kan blijven voorzien. Daarom wil men de kleinschalige tuinbouw en veeteelt uitbouwen tot een volledige zorgboerderij met ongeveer anderhalve hectare grond voor het verbouwen van groenten en het houden van koeien, geiten, leghennen en broedkippen. Naast de inkomsten biedt de zorgboerderij aan een aantal kinderen natuurlijk ook een goede dagbesteding.
De investeringen die voor het op poten zetten van deze zorgboerderij nodig zijn, gaan de krachten van het St. Francis kindertehuis te boven. Wij -- de Nazarethparochie en de parochies van Prinsenbeek en Breda-Centrum -- willen het met onze vastenactie voor elkaar zien te krijgen, dat de stichting S.U.N. for Malindi in Breda de St. Francis zorgboerderij in Malindi kan helpen financieren. Er is in totaal 31.000 euro nodig. Wij rekenen op uw bijdrage, als onze vastenaktie-lopers in de week van 11 t/m 15 april bij u aanbellen. Doet u mee?


Overige nieuwsberichten