Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De Rotonde: Van microkrediet naar mega-opbrengst
Op maandag 18 tot en met woensdag 20 april nemen de leerlingen van de onderbouw van De Rotonde deel aan het project Globaland. Een onderwijsproject over de maatschappij en de wereld. In groepjes 'besturen' leerlingen dan twee dagen een land waar van alles mis is; slecht onderwijs, gebrekkige wegen en veel milieuvervuiling. Met actieve opdrachten kunnen de leerlingen geld verdienen om hun land te verbeteren. Enthousiaste jongeren van Globaland verzorgen en begeleiden in samenwerking met De Rotondedocenten dit project.

Op woensdag 20 april, de laatste dag van het project, komen de leerlingen in actie voor het goede doel. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om het resultaat hiervan te ervaren, want de Rotondeleerlingen zullen de bezoekers dan in de watten leggen. Per groepjes hebben ze hun eigen bedrijf. Hiervoor ontvangt het bedrijfje een kleine lening, een zogenaamd microkrediet. Met dit microkrediet van tien euro kan het middelen kopen om een product te maken of een dienst te leveren. Het bedrijf kan bijvoorbeeld ingrediënten voor koekjes kopen, deze bakken en ze vervolgens verkopen. Of het bedrijf koopt autopoetsmiddelen en gaat tegen een vergoeding auto’s van bezoekers wassen.

De winst die ze met hun bedrijf maken gaat naar het goede doel: Colour4kids. Colour4kids brengt kleur in het leven van kansarme en minderbedeelde kinderen in ontwikkelingslanden door middel van het bouwen, renoveren en decoreren van kindertehuizen en tijdelijke onderkomens. Maar ook door te zorgen voor voeding, medicijnen, kleding, leermiddelen, meubilair en verbetering van sanitaire voorzieningen.


Overige nieuwsberichten