Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Optreden met basisscholieren. Bedenk een nieuw muziekinstrument!
Dit voorjaar organiseert Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage opnieuw een scholenproject. De bedoeling hiervan is om kinderen op de basisschool kennis te laten maken met blaasmuziek. Dit jaar doen de groepen 5 mee van de basisscholen De Eerste Rith en Sinte Maerte in Princenhage, De Boomgaard in Westerpark en de Montessorischool en Petrus en Paulusschool in Boeimeer.

Het project houdt in dat basisschoolleerlingen onder leiding van hun eigen leerkracht en met ondersteuning vanuit de harmonie een aantal liedjes met het thema blaasmuziek leren. Kern van het project is het muziekverhaal Wieger wil weg. Dat gaat over een jongen die met zijn ouders op vakantie gaat naar het strand en daar van alles beleeft. De liedjes over blaasmuziek en het muziekverhaal zullen gezamenlijk uitgevoerd gaan worden in een grote openbare slotuitvoering, het Entreeconcert. 
Om alle liedjes ingestudeerd te krijgen heeft het opleidingsorkest van de harmonie de groepen 5 van de vijf deelnemende basisscholen bezocht op donderdag 14 april. Twee weken eerder hebben Chantal de Bonth-Vromans, dirigent van de harmonie, en projectleider Wim Karremans de tekst en het ritme van de liedjes al met de kinderen doorgenomen. Toen hebben zij aan de kinderen ook een muziekopdracht uitgedeeld: bedenk een nieuw muziekinstrument. Per klas kan voor de mooiste inzending een prijs worden gewonnen. 

Hoogtepunt
van het scholenproject is het Entreeconcert, dat gaat plaatsvinden op woensdag 20 april 2011 van 19.00 tot 20.15 uur in de Rabozaal van gemeenschapshuis De Koe aan de Ambachtenlaan in Princenhage. Dan worden alle liedjes door de scholieren gezongen, met de begeleiding van het voltallige opstaporkest en opleidingsorkest onder leiding van Chantal de Bonth. Ook het muziekverhaal wordt uitgevoerd, met de enthousiaste medewerking van Geert Schrijvers als verteller en een blokfluitensemble van De Eerste Rith onder leiding van Isabelle Verkooijen. Verder vindt de prijsuitreiking van de muziekopdracht plaats. Behalve de leerlingen en hun familie zijn natuurlijk ook alle andere kinderen en muziekliefhebbers van harte welkom. Zoals altijd is de toegang gratis. Na afloop van het concert bestaat voor alle kinderen de gelegenheid om een muziekinstrument van hun eigen keuze uit te proberen.


Overige nieuwsberichten