Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Het volledige programma van de Oranjefeesten 2011

Traditiegetrouw organiseert het Oranje Comité Princenhage ter gelegenheid van Koninginnedag weer een feestelijk programma voor kinderen én volwassenen in Princenhage. Ook dit jaar is het OCP - in samenwerking met SEP (Stichting Evenementen Princenhage) - er weer in geslaagd een dag te organiseren met alle ingrediënten voor een fantastische Koninginnedag. 

Koninginnenacht in De Koe! (29 april, 21:00 uur)‏
Op vrijdagavond 29 april wordt de aftrap gegeven voor Koninginnedag 2011 met de Princenhaagse Koninginnenacht in de Vlaamse schuur van De Koe. Na enkele jaren afwezigheid is onze eigen DJ Rudie de Meulder (drive in show the new M&M) weer terug, dat wordt dus feesten! 

Begin Koninginnedag goed en kom naar de GRATIS Koninginnenacht in De Koe
De Princenhaagse Koninginnenacht wordt wederom georganiseerd door het Oranjecomité Princenhage i.s.m. de SGAP. De aanvang op 29 april is 21:00 uur (zaal open 20:30 uur) en de dresscode is natuurlijk Oranje.  

Aangezien de Koninginnenacht voor de 5e keer wordt georganiseerd mag iedereen deze keer voor niks binnen! (minimum leeftijd is 16 jaar).

Koninginnedag op de Dorpswei achter Dreef 8
10.00 uur: Opening
Het programma begint op de Dorpswei met een feestelijke opening met medewerking van onder andere Doskonale. Natuurlijk ontbreekt ook het Wilhelmus niet en wordt de vlag gehesen ter ere van Hare Majesteit de Koningin.

10.30 uur (of iets eerder) – 13.00 uur: Koninginnefeest
De kinderen kunnen naar hartelust spelletjes spelen op de Dorpswei. Er staan allerlei attracties klaar voor de kinderen en natuurlijk krijgen ze ook nog wat te drinken en te snoepen. De spelletjes gaan door tot ongeveer 13.00 uur. Wees er dus op tijd bij want er is héél veel te doen. De kinderen krijgen bij aankomst op de Dorpswei een spelletjeskaart.

10.30 uur: SMS-tocht
Wegens succes geprolongeerd: de SMS-tocht voor kinderen uit groep 7 & 8! Ook kinderen die in de brugklas zitten kunnen deelnemen. Nieuw dit jaar is dat ouders met kinderen óók mee mogen doen. (maximale groepsgrootte: 4 personen)
De kinderen lopen in groepjes van 2, 3 of 4 een tocht door de wijk. Ze doen dit aan de hand van SMS-jes die ze tijdens de tocht krijgen. Onderweg proberen de kinderen een puzzel op te lossen en moeten ze antwoorden zoeken op allerlei vragen. Samen proberen ze tot een zo hoog mogelijke score te komen. Voor de winnaars van de sms-tocht is er een Koninginnentaart.
Opgeven voor de SMS-tocht kan via het strookje aan de brief die op de Princenhaagse basisscholen is meegegeven of via telefoonnummer: 06- 41038070.
Aarzel niet om mee te doen, maar wacht niet te lang. Er kan maar een beperkt aantal groepjes deelnemen en: vol=vol.

12.30 uur Koninklijk poffertjesfestijn onder leiding van SEP
Na het geslaagde pannenkoekenfestijn van vorig jaar heeft SEP ook dit jaar weer een kinderlunch: een poffertjesfestijn. Op het terras van Don Qui-John kan uw kind voor € 2,50 poffertjes en een ijsje eten. Uiteraard ontbreekt de ranja hierbij niet! De Haagsemarkt zal worden omgetoverd naar Koninklijke sferen. Via de basisschool hebben de kinderen die in Princenhage op school zitten een inschrijfstrook ontvangen. Als uw kind niet in Princenhage op school zit kunt u een strookje krijgen bij drogisterij Brocks of Bachman op de Haagsemarkt. De strookjes kunnen worden ingeleverd bij drogisterij Brocks en Bachman, of op één van de scholen bij Jan de Craen (Eerste Rith) of Frido Schrauwen (Sinte Maerte). 

14.00 uur Kinderbingo
Als de poffertjes op zijn gaan alle kinderen weer terug naar de Dorpswei. Dekentje mee, pen mee, en genieten van een geweldige knotsgekke bingo met prachtige prijzen.
De bingo wordt zoals altijd, maar dit keer voor het laatst, gepresenteerd door de voorzitter van het Oranjecomité, Cees Hoosemans. Na afloop van de bingo volgt de uitslag van 'Het Koninginnefeest'.

Op en rond de Haagsemarkt
16.00 uur Verloting taarten en feest op de Haagsemarkt.
Na de bingo is iedereen welkom op de Haagsemarkt.
Iedereen in Princenhage die in alle vroegte de vlag uithangt, maakt kans op een van de heerlijke taarten van de Princenhaage bakkers, die om 16.00 uur worden verloot. Na afloop daarvan draagt de huidige voorzitter de hamer over aan zijn opvolger.
Daarna wordt de gezelligheid voortgezet. Onder het genot van een muzikale noot (Aogse Bluf – De Toeteleurs - DJ) en een drankje wordt deze dag gezellig gezamenlijk afgesloten, terwijl de kinderen zich vermaken met stoepkrijt. Uiteraard ontbreekt de gratis oranjebitter bij Don Qui-John, Het Roode Hert en het Bierreclame Museum (vanaf 13 uur open) ook dit jaar niet.
Op de Haagsemarkt zal SEP tevens een ballonnenwedstrijd organiseren.

Een koninklijke dag in het gezellige Princenhage, dankzij de samenwerking tussen het Oranjecomité, Stichting Evenementen Princenhage en de Stichting Gemeenschapsaccommodaties Princenhage.
Als u een een voorproefje wilt nemen op Koninginnedag, dan kunt u eens kijken op de site van het Oranje Comité. Er staan onder andere alle foto’s op van Koninginnedag 2010: www.ocp.punt.nl
Wij hopen weer veel kinderen en volwassenen te mogen verwelkomen!

Het Oranje Comité PrincenhageOverige nieuwsberichten