Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Twee ridders en een erelid in Princenhage
Ter gelegenheid van Koninginnedag werden er in Princenhage 3 personen gedecoreerd: Boudewijn van de Calseyde, Mieke Frankfoorder-Bouvé en Hans Botman. En voor allen was dat voor langdurige inzet voor de samenleving, zij het dan wel op heel verschillende terreinen.

Mieke Frankfoorder-Bouvé werd al eerder gelauwerd met de Bredase Vredesprijs en werd nu benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Haar tomeloze inzet voor minder bedeelden, haar meeslepende manier van leidinggeven voor goede doelen, het enthousiasme dat zij uitstraalt, dit alles was reden om haar nog een keer te bedanken. 

Boudewijn van de Calseyde maakte zich geliefd door zijn zorgen rond het culturele erfgoed van Princenhage en de huidige moeder-gemeente Breda. Vanaf het begin, 1994, was hij de spil rond het Princenhaags Museum en in al zijn activiteiten valt hij op door een zeer grote belangstelling en deskundigheid op het gebied van de vaderlandse geschiedenis en in het bijzonder daar waar er raakvlakken zijn met de ontstaansgeschiedenis van de stad Breda, de verdere ontwikkeling van de stad ook in relatie met die van het Kasteel van Breda en zijn bewoners door de eeuwen heen, met de Nassau´s als meest prominente bewoners. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Hans Botman uit Heusdenhout kreeg in Effen de versierselen uitgereikt behorende bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hans zet zich reeds tientallen jaren in om het onzichtbare talent van mensen met een beperking zichtbaar te maken. Om hen volwaardig te laten participeren in de maatschappij. Hij doet dat soms door letterlijk “de handen uit de mouwen te steken” als er concrete vragen/klussen zijn, maar vooral maakte en maakt hij zich bestuurlijk verdienstelijk om de positie van mensen in een kwetsbare positie te verbeteren. Dat geldt voor mensen met een beperking, maar ook voor andere doelgroepen, zoals starters op de woningmarkt met een laag inkomen en mensen in ontwikkelingslanden.

Ook in stadsdeel Prinsenbeek wordt er flink gestrooid met lintjes. Er werden er daar maar liefst 6 uitgereikt. In totaal zijn er 27 onderscheidingen toegekend aan inwoners van de Gemeente Breda.

<--- Een trotse Boudewijn van de Calseyde (foto: Frans Langen)


Overige nieuwsberichten