Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Vrijmarkt en Braderie Breda-Princenhage 2011: zondag 29 mei
Verwachting
zaterdag 28 en zondag 29 mei

Zaterdag: In het noorden af en toe (mot)regen
Vrij veel bewolking en vooral in het noorden af en toe regen of motregen. In het zuiden blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van een graad of 14 in het Waddengebied tot 19 graden in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig. Aan de kust is de wind krachtig of hard, 6 tot 7. Komende nacht is er vrij veel bewolking met in het noorden en midden mogelijk nog lichte regen. De minimum temperatuur ligt rond een graad of 11. De zuidwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig, rond kracht 3. Aan de kust is de wind af en toe vrij krachtig, 5.
Morgen, vrijmarktzondag breekt op steeds meer plaatsen de zon door en is het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van een graad of 16 in het noordwestelijk kustgebied tot 23 graden in het zuiden. (Bron: KNMI)

 

Het geluid van schuivende dozen, kramen die ingericht worden, geroezemoes van mensen… en dat al op de vroege zondagochtend. Herkenbare geluiden voor iedereen die al eerder met deze markt te maken heeft gehad. Een begrip is het voor veel mensen geworden; de jaarlijkse Vrijmarkt Breda-Princenhage! Sinds begin januari stroomden de inschrijvingen weer binnen. Voor de 20e keer wordt de markt georganiseerd en de animo blijft toenemen. Het enthousiasme van de mensen die mee willen doen, is enorm. En daarom is het voor de organisatoren Peter Remie en Jan Hemmer nog steeds een uitdaging om binnen de mogelijkheden en gestelde regels een zo gezellig en groots mogelijke Vrijmarkt te organiseren. Gelukkig zijn er vele handen, die hun worden toegestoken om de werkzaamheden en regels goed uit te voeren door vrienden, kennissen en andere vrijwilligers.
Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op honderden kraampjes/ stands met tweede hands, curiosa of antiek.

De Vrijmarkt
zal rond ongeveer zes uur 's ochtends worden opgebouwd: standhouders uit Princenhage, maar ook uit andere delen van Breda, Nederland en België komen hier naar toe om hun antiek en tweedehands spullen uit zolderopruiming of verhuizing aan de man of vrouw te brengen. De Haagweg, Esserstraat en –plein, Posthoornstraat, Nieuwe Heilaarstraat: alles staat weer lekker vol. Ook deze keer zullen er weer de meest uiteenlopend spullen te vinden zijn op de Vrijmarkt. De echte verzamelaars van bepaalde spullen komen al snuffelen bij nacht en ontij, vervolgens verschijnen de vroege vogels en pas daarna komen de prettig geïnteresseerden de straat op om te kijken of ze net dat ene voor huis of tuin kunnen vinden. Hoe later het wordt, hoe drukker het wordt: het aantal bezoekers varieert van 25.000 tot 30.000 op zo'n dag, vooral bij mooi weer schuiven de bezoekers rijen dik door de straten. 

De kindermarkt is ook dit jaar weer ingedeeld op het grasveld aan de Posthoornstraat: dit is veiliger en overzichtelijker voor de ouders en de kinderen (voor meer info bel 076-5144992). 

Er zal genoeg lekkers aan eten en drinken te verkrijgen zijn bij de verschillende horecagelegenheden aan de route, maar ook bij de verschillende friet-/ fruit-/ suikerspin-/loempiawagens. 

Ook EHBO'ers lopen er natuurlijk weer rond. Ingeval van gezondheidsproblemen op de Vrijmarkt/Braderie, kan onmiddellijk gebeld worden naar het Bierreclame Museum 076-5220975 (Haagweg 375). EHBO'ers zullen dan snel ter plaatsen zijn. 

De Vrijmarkt zelf zal tot ongeveer 17:00 duren, dus tot dan zijn de genoemde straten afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Ook is er de Braderie, deze start om 10:30 uur. Graag nodigt de Stichting Evenementen Princenhage u uit voor bezoek aan die braderie. Op de gezellige Haagsemarkt vinden festiviteiten plaats waar jong en oud vermaakt worden en waar u op een van de terrassen of bij slagerij Nooren op adem kunt komen.  Vele ondernemers zullen ook dit jaar hun mooie handelswaar voor u uitstallen. Er is muziek van o.m. De Toeteleurs, SUR, Cecilia en Tommy de feestzanger. Aan het eind is er een slotshow van De Tupelo's.

Er zijn twee bewaakte fietsenstallingen: op de Haagweg/ Tuinzigtlaan en Esserstraat /Dreef. Makkelijk, want een goede parkeerplaats op die dag is redelijk moeilijk te vinden! 

Voor eventuele vragen of informatie kunt u bellen: 076-5220975 of 076-5144992


Overige nieuwsberichten