Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Onbezorgd of onverzekerd op vakantie?
Nederlanders nemen het niet zo nauw met hun reisverzekeringen. Dat blijkt uit recent onderzoek van TNS NIPO. Meer dan de helft van de vakantiegangers gaat onverzekerd op vakantie. Met alle vervelende gevolgen van dien. 

Alle feiten op een rij over Nederlands reis- en vakantiegedrag
We duiken, skiën, zeilen en hiken. We maken stedentrips. Gaan kamperen in Frankrijk of doen vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika. Daarbij trekken we ook in de zomervakantie massaal de deur achter ons dicht. In 2010 gaat zelfs 81 procent van de Nederlanders minimaal een keer per jaar op vakantie. Wat goed is voor een totaal van zesendertig miljoen vakantiereizen per jaar, volgens de jaarresultaten van het ContinuVakantieOnderzoek (CVO). We zijn flinke vakantieconsumenten.

Goede voorbereiding
Nederlanders zijn over het algemeen goed verzekerd. Toch zijn we blijkbaar laks als het gaat om onze reisverzekeringen. Bij kortere trips gaat bijna de helft van de mensen onverzekerd op vakantie. Bij de wat langere buitenlandse reizen sluit twee op de tien reizigers geen verzekering af. Ons veranderde reisgedrag brengt ook andere voorbereidingen met zich mee. En dat is iets wat we nog wel eens vergeten, laten de recente cijfers van TNS NIPO zien. We denken lang niet altijd tijdig aan het halen van vaccinaties voor tropische bestemmingen. Ook is soms een visum nodig. Of een verzekering met werelddekking. Of een specifieke dekking voor sporten als duiken en snowboarden. 

< Caroliene Smeekens helpt en adviseert u

Caroliene Smeekens, adviseur Particulieren van Rabobank Hage-Beek komt dit regelmatig tegen bij haar klanten. “Heb je al een reisverzekering afgesloten? Blijf je binnen Europa of ga je verder weg? Heb je gekozen voor een kort- of doorlopende reisverzekering? Zijn je kinderen meeverzekerd? En is je auto wel voldoende gedekt buiten Nederland?, zijn vragen die ik mijn klanten voorleg als ik hoor dat ze op reis gaan”, vertelt Caroliene. “Vaak blijkt dat hun lopende verzekeringen niet meer bij hun huidige reisgedrag passen.”

Doorlopend verzekerd
Verzekeren is klaarblijkelijk niet het eerste waar we aan denken voor we op vakantie gaan. En daarbij zijn onze ziektekosten toch goed verzekerd? “Zeker bij het boeken van last minutes en andere ongeplande reizen wordt zo gedacht”, beaamt Caroliene. “Vaak heerst ook de overtuiging dat doorlopend verzekeren te duur is. In werkelijkheid is men meestal voordeliger uit. Samen met de klant zorgen wij voor een passende verzekering, waardoor je nooit te veel betaalt”. Als we meerdere malen per jaar op vakantie gaan is voor elke trip een kortlopende reis- en annuleringsverzekering afsluiten duurder dan een doorlopende reisverzekering, laten de cijfers van CVO ook zien. “En het scheelt een hoop stress vooraf”, vult Caroliene nog aan. “Je kunt weg gaan wanneer je wilt, zonder na te denken of je alles wel hebt geregeld. Het is een veilig idee dat -mocht je onverhoopt toch bestolen worden- alles met één telefoontje voor je wordt afgehandeld”.

Preventietips
Voorkomen blijft nog altijd beter dan genezen. Liever maken we natuurlijk helemaal geen aanspraak op onze reis-, auto-, brand- en inbraakverzekering. Gelukkig kunnen we daar zelf ook nog het een en ander aan doen. 

• Laat op Facebook, Twitter, je blog of voicemail geen bericht achter dat je op vakantie gaat;
• Licht mensen die je vertrouwt in –bijvoorbeeld de buren- wanneer je weg gaat of zorg voor een huisoppas die het huis bewoont.
• Controleer de beveiliging van deuren, ramen, keldergaten, koepels en dakvensters en draai gaskranen dicht.
• Noteer serienummers van je waardevolle spullen en maak kopieën van belangrijke papieren.
• Zet ladders, vuilcontainers en andere dingen waar op geklommen kan worden weg.

Er blijft een onzekere factor die onze onbezorgde vakantie altijd nog in de weg kan staan. En dat is het weer. Daarvan zijn we nooit helemaal verzekerd.

Interpolis is de huisverzekeraar van de Rabobank. Daarmee zitten alle financiële en verzekeringszaken voor de consument onder één dak. Voor meer informatie over passend verzekerd zijn tijdens vakanties en korte trips kunt u contact opnemen met Rabobank Hage-Beek. Kijk op www.rabobank.nl/hage-beek of maak een afspraak en kom even binnenlopen op het kantoor Haagsemarkt.

Overige nieuwsberichten