Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Equiscan maakt de gezondheid van dieren zichtbaar

Op dit moment wordt in Nederland voor de eerste keer een opleiding in thermografie voor paarden gegeven. Dit diagnostisch medium wordt in Amerika al jarenlang gebruikt bij mensen en paarden en vormt een zeer waardevolle aanvulling op röntgenologisch onderzoek en echoscopie.
Ook als preventief onderzoek b.v. bij aankoop van een paard, maar ook op de internationale concoursen wordt thermografie sinds 2007 al gebruikt omdat met de grote nauwkeurigheid van de infrarood registratie zelfs een inspuiting die weken van te voren gegeven is nog zichtbaar wordt. 

In Brabant is Princenhaagse Fien Brosens momenteel de enige die deze onderzoeken uitvoert. Zij zit in het uiterst specifieke opleidingstraject en hoopt over enkele maanden de eerste volledig gecertificeerde natuurgeneeskundige te zijn van deze regio. Deze opleiding is in het leven geroepen om beunhazerij op het gebied van paardenthermografie te voorkomen. De juiste foto’s maken met een infrarood camera vraagt om een anatomisch groot inzicht m.b.t. het paard maar vooral de uitwerking en de beoordeling van de foto’s is specialistenwerk waarvoor een paraveterinaire opleiding vereist is. Uiteraard heeft zij hiervoor ook een opleiding gevolgd. Momenteel werkt Fien onder supervisie van het opleidingsinstituut en haar onderzoeken worden zowel door een ervaren thermograaf EN door een dierenarts gecontroleerd. 

Ook na certificatie blijft een samenwerkingsverband met de experts van de opleiding bestaan zodat naar de klanten toe de hoogst mogelijke nauwkeurigheid geboden wordt.
 
Thermografie is een niet belastend onderzoek voor het paard waarmee men ontzettend veel in beeld kan brengen wat met normaal röntgenonderzoek niet te zien is en omdat de paardensport in Nederland explosief toe is genomen de laatste jaren, zijn er natuurlijk ook steeds meer paarden en eigenaren die geconfronteerd worden met klachten en problemen die voor het paard maar ook vaak voor de eigenaar soms een dramatische afloop hebben.
Door thermografie kunnen afwijkingen en de plaats waarop ze zich bevinden eerder getraceerd worden en zo kan vaak verergering voorkomen worden omdat eigenaar en paard snel doorverwezen kunnen worden naar dierenarts, osteopathie of fysiotherapeut.
Fien Brosens wil graag dit niet belastende en heel goed betaalbare onderzoek  onder de aandacht brengen omdat het zowel voor de eigenaar maar ook voor het paard veel ellende kan voorkomen.

Equiscan is een onderdeel van de natuurgeneeskundige praktijk voor paard en hond : NATUURLIJK GEZOND van Fien Brosens. Ze houdt praktijk op het adres Liesdreef 33, 4838 GV Breda-Lies, telefoon 5200069 of 0639-199167 


Overige nieuwsberichten