Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Grote finale van het Zomerorkest op de Haagsemarkt (6.8)


Meedoen met het ZomerOrkest Nederland is een unieke ervaring! Het geeft jonge musici (tussen 16 en 23 jaar) de kans om twee weken op tournee te gaan door Nederland met een kwalitatief goed orkest, twee bevlogen dirigenten en een uniek repertoire: van Barok tot Rock.

Het ZomerOrkest Nederland, kortweg ZON, neemt zijn muzikanten én publiek mee in een spetterende ervaring van blaasmuziek.  Het ZON speelt niet in de traditionele concertzalen maar zoekt je op in winkelcentra, op terrasjes en op pleintjes. De muzikanten laten enthousiast en met een knipoog horen en zien hoe leuk blaasmuziek is. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit een korte broek en T-shirt. Het repertoire is zeer divers: van Barok tot Rock. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. Ieder jaar voert het ZON een solowerk uit met in de hoofdrol een jonge, talentvolle muzikant. Hiernaast voert het ZON elk jaar een compositieopdracht uit. 

Zaterdag 6 augustus 2011 om 14:00 uur komt het ZomerOrkest Nederland naar Princenhage om daar haar tournee af te sluiten met een bijzonder jubileumconcert. Voor het eerst in haar 25-jarig bestaan, zal het ZomerOrkest optreden met een bekende Nederlandse musicalartieste, Sophie Veldhuizen (bekend van Op Zoek naar Mary Poppins). Martijn Pepels (van de fanfare St Caecilia in Guttecoven) en Pieter Bosma als de nieuwkomer, werkzaam als dirigent in o.m. Friesland) zijn de dirigenten. Solist op de trombone zal zijn Peter-Paul Geraats.


Overige nieuwsberichten