Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nieuws uit Effen
tuinmannen effen breda zuidwest princenhageEn u dacht dat iedereen met vakantie was? Mis dus. De ploeg tuinmannen van het buitengebied-zuid-west zorgt ervoor dat u plezier krijgt om door Effen te komen. De hele tuin rond de kerk -en dat is een héél grote tuin- werd dezer dagen onder handen genomen door de tuinmannenploeg waarvoor natuurlijk hulde. 

Kent u trouwens de kerk aldaar van binnen? Dat is echt de moeite waard. Er is een prachtige Mariakapel en ook het interieur is de moeite waard en ademt nog de nostalgie van weleer uit. Op de pagina kerken of op de website van de parochie, http://www.nazarethparochie.nl kunt u lezen wanneer de deur open staat.

Bij de laatste bijeenkomst over veiligheid in de omgeving werd er aan de voorgevel van het Gemeenschapshuis Kievitslaar een z.g. AED kast opgeleverd. Die kast bevat een defibrillator set die ingezet kan worden bij hartstilstand. Met dat apparaat wordt het hart geprikkeld om weer op gang te komen. Gebeurt zoiets naars, dan is snel handelen een eerste vereiste, binnen 6 minuten moet het hart weer kloppen. Wachten op hulpdiensten zonder hartmassage is dan geen optie. Met zo'n AED in de buurt kan elke EHBO-er of persoon met voldoende opleiding -desnoods door niet-ingewijden want er is een gebruiksaanwijzing bij, levensreddend handelen.

In de Gemeente Breda komen steeds meer punten met zo'n bereikbare AED hulpset. In Princenhage vindt u ze o.m. bij de supermarkten, bij Haga en Lucia, Sporthal De Doelen en BHV aan de Adriaan Klaassenstraat 6, maar kijk op de website http://www.breda-aed-proof.nl voor een volledig overzicht en onthoud goed waar in de buurt zo'n ding hangt. Wie weet kunt ook u een leven redden!Overige nieuwsberichten