Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Antwerpen Proeft en het Bollekesfeest. (18-21 aug)

Culinaire genieters: Ontwaakt!  Hier is nog een tip voor een geweldig uitje. Op de dagen 18 t/m 21 augustus is het 'Antwerpen Proeft' waar de grootste culinaire prestaties worden geleverd. Op de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai zullen meer dan 25 restaurants, cateraars en speciaalzaken in een weids culinair dorp lekkernijen aanbieden, vanuit eigen luxetenten met terras. De keuze blijft uitgesproken divers. U ziet zowel statige, royale namen als jonge rebellen aan het werk. Het gaat van gastronomisch en klassiek Belgisch-Frans, eigentijds en 'branché', over Italiaans, mediterraan Frans en Spaans, tot authentiek Chinees, Japans en Australisch. Ook een toppatissier, de chocoladebar, 'beer and food pairing', bubbels en cocktails horen erbij. De culinaire pret kan niet op. 

Gerechten, dranken en ook culinaire producten betaalt u op Antwerpen Proeft met speciale restobonnen die ter plaatse te koop zijn (pinnen mogelijk). Deze bonnen zijn enkel geldig op Antwerpen Proeft, niet op het Bollekesfeest. Alcoholische dranken worden enkel bij een hapje geserveerd.
De toegang tot Belgiës grootste culinair festival is gratis.

 Het Bollekesfeest
met Antwerpen Proeft wordt weer een supergezellig stadsfestival waar u het beste van Antwerpen beleeft en proeft! Ook bij deze 5de editie speelt de Scheldestad van donderdag tot zondag al haar troeven uit, met dit jaar bijzondere aandacht voor muziek, dans en jongeren.

Antwerpen is dit jaar de Europese Jongerenhoofdstad. En dat zal de jeugd geweten hebben, want voor kinderen en jongeren is er tijdens het Bollekesfeest extra veel te beleven. Daarnaast, op Boulevard 170, tonen evenveel verschillende culturen in Antwerpen hun kunsten in geuren, kleuren en smaken. Verder strijden Antwerpse verenigingen voor dé soep van 't stad.

Voor locale specialiteiten moet u op de streekproductenmarkt, vis- en schaaldierenmarkt en de kruidenmarkt zijn. Wist u dat Antwerpen een fairtradegemeente is? Het fairtrademarktje Aardbollekesmarkt, (h)eerlijke markt, mag dus zeker niet ontbreken. Start uw zondag met een gratis ontbijt of een brunchconcert. Later op de dag haalt de koekenstad het onderste uit de kan om de langste aardbeientaart van de wereld te maken. Komt dat zien!

Maar het Bollekesfeest met Antwerpen Proeft is meer dan een culinair festival. Het zet álles waar Antwerpen trots op mag zijn in de kijker. Daarom trakteert de stad u doorlopend op uitstekende en verrassende optredens en acts van Belgische bodem. Met onder meer Discobar Galaxie, Pieter Embrechts & The New Radio Kings, Erasmus Ensemble, Strange Fruit, Dynamo Zjosss, Urban Opera en heel speciaal op vrijdagavond een hommage aan La Esterella. Antwerps danstalent toont zijn kunnen tijdens de massadans op zaterdagavond, na drie dagen dansinitiaties voor groot en klein.

De Bollekes zullen weer rijkelijk vloeien. Op vrijdag kan iedereen een uur lang gratis aperitieven. Dus, proef van alles wat en geniet van het beste van Antwerpen! De website vertelt er alles over

Openingstijden


Antwerpen Proeft
Donderdag 18 augustus 2011 van 18 tot 24 uur
Vrijdag 19 augustus van 16 tot 24 uur
Zaterdag 20 augustus van 13 tot 24 uur
Zondag 21 augustus van 10 tot 23 uur 

Bollekesfeest
De activiteiten vinden overal in de stad plaats van 18 tot en met 21 augustus. Op de website vindt u details.

Overige nieuwsberichten