Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kinderstad van Kober Kinderopvangcentra (15-18.8)


Koberstad

Tijdens de laatste week van de zomervakantie ontstaat er voor de kinderen van de bso’s van Kober kindercentra een heuse Koberstad. In deze Koberstad kunnen kinderen onder andere cakejes versieren bij banketbakkerij 't Keekje, skaten op het Op Rolletjespaadje en hun haren laten pimpen bij de kapper in De Krulletjessteeg. Maar ze kunnen zich ook helemaal uitleven op de stormbaan en een kijkje nemen in een echte ambulance. Ook kunnen ze leren schermen in de Musketierlaan. Uiteenlopende mogelijkheden dus en voor elck wat wils. Bij een groot deel van de activiteiten kunnen de kinderen tussen 10.00 en 15.00 uur vrij in- en uitlopen. Een aantal andere activiteiten start op elk heel of half uur om het overzichtelijk te houden. 

De Koberstad verrijst op maandag 15 augustus in Breda zuid en wel in Gemeenschapshuis Vianden, Viandenlaan 3-5. Op dinsdag 16 augustus is het de beurt aan Koberstad Roosendaal. Deze kunnen de kinderen vinden in Brede School Zwanehof aan de Rector Hellemonsstraat 3. De laatste Koberstad is op donderdag 18 augustus in Breda noord, in Van Cooth Breda, Biesdonkweg 33. 

Kika in Koberstad
Ieder jaar steunt Kober groep organisatiebreed 1 goed doel. Dit jaar is gekozen voor Kika. Gedurende het hele jaar worden er diverse acties georganiseerd voor Kika. Tot nu toe is er ruim € 1.700,- bij elkaar verdiend, maar dat bedrag zal zeker nog groeien. Ook in Koberstad is er een activiteit speciaal voor Kika: Kika-kegels omgooien. Alle deelnemende kinderen mogen drie keer gooien en iedere omgegooide kegel levert € 0,10 op voor Kika. Per Koberstad worden er ongeveer 350 kinderen verwacht, dus dat kan een aardig bedrag voor Kika opleveren. Iedere dag zal om 15.00 uur bekend gemaakt worden welk bedrag er die dag bij elkaar gegooid is. Op donderdag zal het totale bedrag bekend zijn en zal dit officieel overhandigd worden aan een afgevaardigde van Kika.  Op 15 augustus krijgt Koberstad rond 14.30 uur nog bezoek van een echte wethouder; wethouder Boelema heeft aangegeven nieuwsgierig te zijn naar deze kinderstad en wordt uiteraard met open armen ontvangen. Bent u ook benieuwd hoe het er aan toegaat in Koberstad? U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op maandag 15, dinsdag 16 of donderdag 18 augustus.


Overige nieuwsberichten