Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kerstconcerten van Cantabilé en Cantabilé Plus (11-17-24.12.2011)
Feestelijke concerten

Tijdens de Kerstmanifestatie die plaatsvindt in de Grote Kerk en in de Antoniuskathedraal op 11 december a.s, verzorgt het Gemengd Koor Cantabile Plus die dag een sfeervol kerstconcert in de Antoniuskathedraal van 14.45 – 15.15 uur. 

Daarnaast zal Cantabile Plus zich op 17 december tijdens het 2-jaarlijks evenement Kerst met Anton Pieck tweemaal presenteren met een kerstconcert in de Begijnhofkerk. Deze optredens vinden plaats van 13.00 – 13.45 en van 14.30 – 15.15 uur. Tijdens deze concerten zullen bekende en minder bekende liederen worden gezongen.
 

Samen met de Stichting Grote Kerk Breda en het Breda’s Mannenkoor verzorgt Gemengd Koor Cantabile al jaren de Kerstnacht in de Grote Kerk van Breda. Dit jaar is Cantabile weer aan de beurt, dit keer samen met het koor Plurale Tantum (olv Ruben de Grauw). Zaterdag 24 december 2011
Aanvang: 23:45

Kerstnacht@GroteKerkBreda

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het Kerstmis. Twee bekende Bredase koren, gemengd koor Cantabile en jeugdkamerkoor Plurale Tantum, zijn echter al enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor een bijzonder concert in de Kerstnacht in de Grote Kerk. Het concert moet een alternatief bieden voor de kerstnachtmis die drie jaar geleden uit de (protestantse) Grote Kerk verdween en de kerstnachtviering die ervoor in plaats kwam. Spirituele en muzikale beleving zijn de hoofdthema’s die leidend zijn voor het kerstnachtconcert. Bezinning, wegdromen bij spirituele muziek en geïmponeerd worden door een klank- en lichtspel, dat zijn de ingrediënten waarmee Cantabile en Plurale Tantum de Bredase bevolking een bijzondere Kerstnacht willen laten beleven.

Kerstmis is hét familiefeest bij uitstek waarbij voor de meeste mensen geldt dat ze samen met hun geliefden een aantal mooie dagen hebben. Daarbij hoort voor velen een traditioneel bezoek aan een kerstnachtviering. Cantabile en Plurale Tantum hebben daarmee zeker ervaring, maar het idee ontstond om de open deuren eens te laten voor wat ze zijn en een eigentijdse vorm te zoeken voor een oud ritueel. Zodoende was een vruchtbare samenwerking geboren, wat in overleg met de Grote Kerk van Breda heeft geleid tot een heus kerstnachtconcert.

Van het begin af aan was duidelijk dat het een happening voor de hele familie moest worden die indruk zou maken en anders was dan we gewend zijn. Dat resulteerde in een bijzonder fraai en afwisselend programma. Er is ruimte voor veel muziek uit verschillende tijdperken, afgewisseld met woorden van bezinning. Muzikaliteit en spiritualiteit dus en dat alles in de prachtige entourage van onze Grote Kerk. De grote ruimte die beschikbaar is, wordt optimaal gebruikt om de bezoekers in de juiste stemming te brengen.

De leden van beide gezelschappen gaan daarbij niet over één nacht ijs. Ieder neemt dat deel voor zijn rekening wat het beste bij hem past, om zodoende tot een optimaal resultaat te komen. De inzet is groot en met de begeleiding van onder meer het majestueuze orgel van de Grote Kerk wordt het muzikaal genot alleen maar groter. De beide dirigenten, Ad van Unen en Ruben de Grauw, staan garant voor een spetterend en hoogstaand concert.

Het programma omvat enkele traditionele kerststukken, maar ook een aantal verrassingen, met ook werk van de Bredase componisten Manneke en Vermeeren. De muziek is gekozen rond een centraal thema, waar de muziekkeuze op gebaseerd is: de geboorte van het licht. Er is voor ieder wat wils, zoveel staat vast. Onder de uitvoerenden is jong en oud vertegenwoordigd, we hopen van harte dat dat onder bezoekers ook het geval zal zijn. Tot ziens op 24 december!

Het kerstnachtconcert wordt overigens een activiteit waarvoor een entree wordt gevraagd van 5 euro om in de kosten van de organisatie van het concert te kunnen voorzien. Kaarten zijn in de voorverkoop (vanaf 15 november) te verkrijgen bij muziekwinkel Spronk, het VVV, het Uitpunt en aan de balie van de Grote Kerk. Het concert start om 23.45 u.

Overige nieuwsberichten