Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Marja Heerkens stopt als burgemeester Gilze (8.1)
De ook in Princenhage geliefde Marja Heerkens, die pas sinds september burgemeester was van de gemeente Gilze-Rijen, heeft om gezondheidsredenen per direct moeten besluiten om het burgemeesterschap te beëindigen. Nadere bijzonderheden vindt u in het perscommuniqué hieronder.

Marja Heerkens stopt als burgemeester van Gilze en Rijen

's-Hertogenbosch, 8 januari- Burgemeester mr. M.P. Heerkens van de gemeente Gilze en Rijen heeft besloten haar ambt neer te leggen. Aan dit besluit liggen redenen van persoonlijke en medische aard ten grondslag. Dit heeft burgemeester Heerkens afgelopen weekend in een persoonlijk gesprek medegedeeld aan de Commissaris van de Koningin, de heer dr. W.B.H.J. van de Donk. Hij respecteert haar besluit.

Al na een korte periode van drie maanden heeft burgemeester Heerkens (53) in overleg met haar arts moeten concluderen dat het ambt mentaal nu te belastend voor haar is. Ze benadrukt dat de gemeente zelf geen enkele blaam treft bij haar plotselinge vertrek.

Commissaris van de Koningin, de heer dr. W.B.H.J. van de Donk, betreurt, maar begrijpt de beslissing van Heerkens: los van het feit dat het een persoonlijk drama voor haar is, getuigt het van kracht dat ze ter wille van haar persoonlijke welzijn en het functioneren van de gemeente deze beslissing heeft durven nemen.

Heerkens werd op 27 september 2011 geïnstalleerd als burgemeester van Gilze en Rijen. Daarvoor was ze zestien jaar gemeenteraadslid (PvdA) in Breda, waarvan ruim zeven jaar als fractievoorzitter. In 1999 werd ze in Breda wethouder en in de periode 2006-2010 kwam daar het loco-burgemeesterschap bij.

De Commissaris van de Koningin heeft zondagmiddag op het provinciehuis in Den Bosch de fractievoorzitters en de wethouders van Gilze en Rijen persoonlijk op de hoogte gesteld. Deze reageerden verrast en geschokt, maar ze respecteren met de Commissaris van de Koningin het moeilijke besluit dat hun burgemeester heeft moeten nemen. In overleg met de fractievoorzitters zal de Commissaris van de Koningin de noodzakelijke stappen gaan zetten om de thans ontstane vacature in te vullen.

Overige nieuwsberichten