Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Cantabile voert werk uit van Karl Jenkins (31.3)
Breda staat een première te wachten. Voor het eerst is het grootste werk The Armed Man - A Mass for Peace, van de Britse componist Karl Jenkins, te horen. Cantabile zal dit werk uitvoeren met muzikale begeleiding van Harmonie Caecilia uit Schipluiden. 

Jenkins schreef het stuk naar aanleiding van de oorlog in Kosovo (1996-1999) en het was een opdracht van de directeur van het Engelse Wapenmuseum. Deze man had een aantal teksten bijeen gebracht die met oorlog en vrede te maken hadden en vroeg Jenkins, geboren in 1944, hier muziek voor te maken. Jenkins heeft deze mis voor het eerst uitgevoerd op 25 april 2000 in London, waarna er in de 10 jaar erna wereldwijd meer dan 1000 uitvoeringen volgden. Nu is Breda aan de beurt. 

Met dit stuk verbindt Jenkins op harmonische wijze allerlei religieuze, literaire en muzikale tradities en maakt zo van zijn muziek een verblijfplaats voor alle mensen van goede wil. In deze muziek ziet men een groot spectrum aan invloeden: oude Arabische muziek, folkmusic, renaissancemuziek, jazz, pop en modern klassiek. En van al deze elementen heeft hij een monumentale eenheid gemaakt. 

Bij aanvang van het concert zal Harmonieorkest Caecilia uit Schipluiden, o.l.v. Geert Schrijvers, enkele werken ten gehore brengen. Na de pauze zullen beide gezelschappen, zo’n 130 uitvoerenden, het podium vullen en het stuk The Armed Man – A Mass for Peace uitvoeren, met als dirigent Ad van Unen

Dit alles zal plaatsvinden op zaterdag 31 maart in de Antoniuskathedraal in Breda. Aanvang 20.00 uur. Entree kost €18,00. CJP en BredaPas houders €15,00. Kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten verkrijgbaar bij VVV, UitPunt, Vrije Boekhandel en voor aanvang in de kerk.


Overige nieuwsberichten