Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kom in de kas bij de glastuinbouw (1.4)


Wat is verticale beluchting, hoe teel je kersen onder glas en wat doet een melkrobot? Het antwoord op deze en andere vragen is te vinden achter het glas van de kas. Op zondag 1 april openen 7 bedrijven in Princenhage en 2 in Prinsenbeek hun deuren tijdens Kom in de Kas. Deze bijzondere open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur en geeft bezoekers de kans persoonlijk kennis te maken met de innovatieve sector. En dat bezoek zou wel eens flink tot de verbeelding kunnen spreken, want in de kas kan alles.

Innovatief en lekker
De regio Breda heeft een grote variatie aan innovatieve tuinbouwbedrijven. Bij het kweken van de tomaatjes, komkommers, paprika’s, aardbeien, frambozen en kersen draait het allemaal om de beste smaak, op de beste manier. Duurzaamheid is essentieel en daarom wordt waar mogelijk energie bespaard en gewerkt met biologische gewassenbescherming. Zo wordt er bij de komkommers gewerkt met verticale beluchting, een bijzonder nieuw systeem dat heel energiezuinig is. Hoe lekker duurzaamheid smaakt is te proeven in de verschillende kassen en bij de kookdemonstratie op paprikabedrijf Oomen Kwekerijen. De kinderen van de familie geven hier ook uitleg over de paprikateelt.

Bloemen en kalfjes
Behalve fruit en groente groeien er ook bloemen op achter het glas van de Bredase kas. De hibiscus en snijcymbidium zijn niet alleen mooi om te zien, de teelt is uiterst interessant. Verder openen twee melkveehouderijen hun deuren. Altijd al willen weten hoe een melkrobot werkt? Dit is het moment om het met de eigen ogen te zien. Behalve de rondleidingen en uitleg op de bedrijven worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Er kunnen huifkarritjes worden gemaakt, kalfjes worden geaaid en is er een prijsvraag met als hoofdprijs een ballonvaart over de kassen.

Waar? 
U kunt o.m. terecht bij Kersenkwekerij De Lieshof, Van Beek-Peeters (melkvee), De Lindenborg (Komkommers), Jack Beekers (prachtige bloemen), Peeters (Hibiscus planten), Van Haperen (aardbeien, zachtfruit) en een volledige lijst vindt u op deze pagina.


Overige nieuwsberichten