Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Concert voor en door basisscholieren (18.4)
 Dit voorjaar organiseert Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage weer een scholenproject, dat wordt afgesloten met een Entreeconcert op woensdag 18 april 2012 om 19.00 uur in Gemeenschapshuis De Koe aan de Ambachtenlaan in Princenhage. De toegang is gratis.

De bedoeling van het scholenproject is om kinderen op de basisschool kennis te laten maken met blaasmuziek. Dit jaar doen de groepen 5 mee van de basisscholen De Eerste Rith in Princenhage, De Boomgaard in Westerpark en de Montessorischool en de Petrus en Paulusschool in Boeimeer. Het project houdt in dat basisschoolleerlingen onder leiding van hun eigen leerkracht en met ondersteuning vanuit de harmonie een aantal liedjes met het thema blaasmuziek leren. Kern van het project is het muziekverhaal De ridder en de jonkvrouw. Dat gaat over een ridder die alleen met de mooie jonkvrouw mag trouwen als hij dapper genoeg is om een riddertoernooi te winnen en een grote draak te vangen.
Om alle liedjes te oefenen bezoekt het opleidingsorkest van de harmonie de groepen 5 van de vier deelnemende basisscholen op donderdag 12 april. Twee weken eerder hebben dirigent Jeroen de Wit en projectleider Wim Karremans de tekst en de melodie van de liedjes al een keer met de kinderen doorgenomen. Toen hebben zij aan de kinderen ook een muziekopdracht uitgedeeld: bedenk een nieuw muziekinstrument. Per klas kan voor de mooiste inzending een prijs worden gewonnen. 

Hoogtepunt van het scholenproject is het Entreeconcert. Dan worden alle liedjes door de scholieren uitgevoerd, met de begeleiding van het voltallige harmonieorkest onder leiding van Jeroen de Wit. Ook het muziekverhaal wordt uitgevoerd, met de enthousiaste medewerking van Ronald de Bruijn als verteller, een blokfluitgroep van basisschool De Eerste Rith onder leiding van Isabelle Verkooijen en het kinderkoor van de vrije school Rudolf Steiner, dat onder leiding van Hilda Veen staat. Op een groot scherm worden tekeningen geprojecteerd die het verhaal visueel ondersteunen. Die avond vindt ook de prijsuitreiking van de muziekopdracht plaats. Behalve de leerlingen en hun familie zijn natuurlijk ook alle andere kinderen en muziekliefhebbers van harte welkom. Na afloop van het concert bestaat voor alle kinderen de gelegenheid om een muziekinstrument van hun eigen keuze uit te proberen.


Overige nieuwsberichten