Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ouderenadviseur regelt hulp die past
Ik voel dat ik weer mee doe

De zus van mijnheer De Vries (68) belde naar WIJ uit bezorgdheid over haar broer. Hij was erg in zichzelf gekeerd de laatste tijd en zijn woning begon te vervuilen. Familie kon niet meer tot hem doordringen. In het verleden waren er psychiatrische problemen en is hij tijdelijk opgenomen geweest. Zijn familieleden wonen ver weg en zijn allemaal op leeftijd. Ze willen helpen, maar weten eigenlijk niet goed waar te beginnen.

Vertrouwen opbouwen
Mijnheer De Vries stond gelukkig open voor een gesprek met mij en was heel vriendelijk bij mijn eerste bezoek. Vertrouwen opbouwen in het begin is belangrijk. Samen namen we zijn levenssituatie rustig door en hij begon uit zichzelf te vertellen over zijn verleden en persoonlijke interesses.

Wat is er aan de hand
De laatste tijd is hij moe en heeft, sinds de ophoging van de medicatie, weer psychische klachten. Ik hoor steeds stemmen. Op dit moment is het weg; maar omdat ik slecht slaap, komt er niets meer uit mijn handen. Zijn persoonlijke verzorging levert verder geen problemen op. Wel blijkt hij nogal eens te vallen. Hij kookt af en toe voor zich zelf, maar eet ook vaak bij z’n zus.
Samen hebben we een aanvraag voor huishoudelijke hulp gedaan bij de gemeente en een bezoek aan huisarts en specialist afgesproken.

<- Angela van Aart, ouderenadviseur bij WIJ
Verbetering
Bij mijn volgende huisbezoek oogde mijnheer De Vries veel energieker. De medicatie was afgebouwd en de longarts behandelt hem voor longemfyseem (COPD). In verband met zijn valklachten heeft hij nu een alarmapparaatje.
Het gaat een stuk beter: hij voelt zich weer meetellen. De familie merkt het ook. Mijnheer De Vries houdt mij zelf op de hoogte van zijn situatie. Mijn hulp is beëindigd. Met zijn zus houd ik nog contact in verband met eventuele terugval.

Herkent u iets in dit verslag en wilt u ook ondersteuning? Bel dan naar WIJ en vraag naar de ouderenadviseur. WIJ is telefonisch bereikbaar op nummer 5251500 of kijk op de website


Overige nieuwsberichten