Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Pastor van Arskerk gaat sluiten
Het is al enige tijd bekend dat de Pastoor van Arskerk in Liesbos gaat sluiten. Vanaf de zomervakantie zullen er in het weekend geen diensten meer zijn. Inmiddels is er commissie gevormd die het proces van sluiten gaat begeleiden met een vertegenwoordiger uit parochiebestuur, pastoresteam, parochiecommissie van Liesbos en bisdom Breda. We hebben ons beraden over wat er met de kerk moet gebeuren; afbreken, verkopen of leeg laten staan. Het bisdom was in eerste instantie voorstander van afbreken: als er een nieuwe bestemming komt voor de kerk, dan moet het een respectvolle bestemming zijn. Wij vonden dat we moesten zoeken naar een goede herbestemming, verkopen of verhuren dus. Gelukkig hebben we hiervoor van het bisdom in principe toestemming gekregen. We hebben ook al verschillende belangstellenden, waarvan wij inschatten dat er één serieuze gegadigde bij is. 
Daarnaast is er een inventarisatie geweest van de zaken van religieuze waarde in de kerk. Daarbij zijn alle ruimten onderzocht en is alles vastgelegd in een overzicht. Er komt een liquidatiecommissie, die de bestemming van de inventaris gaat bepalen. Er komen al reacties van andere parochies die belangstelling hebben voor een deel van onze inventaris. Wellicht komt er ook een mogelijkheid voor de parochianen van Liesbos om iets te kunnen aanschaffen maar dat is nog niet zeker.

Bij verkoop van de kerk mag deze niet meer alle kenmerken van een kerk hebben. De naam moet worden aangepast en er mogen ook geen religieuze afbeeldingen meer zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kruizen boven op de kerk en aan de beelden binnen. Er is vanuit het bisdom een lijst gemaakt van datgene dat verwijderd dient te worden bij verkoop van de kerk. Het kerkhof en de toegang daar naar toe blijft in het bezit van de parochie. Het beheer van het kerkhof wordt nu al door Zuylen gedaan en dat blijft zo. Wij hopen dat onze tuinmannen ook na een eventuele verkoop van de kerk op het kerkhof actief blijven.

Wij houden u op de hoogte wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.
Overgenomen van de
website van de Nazarethparochie


Overige nieuwsberichten