Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nieuwe ronde, nieuwe kansen in de NAC Streetleagues (30.9)


Het nieuwe voetbalseizoen is inmiddels van start gegaan en dat betekent dat het ook weer tijd wordt voor een nieuw seizoen van de NAC Street League competities. Alle deelnemende teams van de NAC Street League en de NAC Ladies Street League komen op zondag 30 september bij elkaar om gezamenlijk het nieuwe seizoen in te luiden. De feestelijke aftrap vindt plaats om 9 uur  op het parkeerterrein van het Rat Verlegh stadion. 

Dit jaar zijn ook de leerlingen van de basisscholen uit Breda weer van de partij, zij strijden dit seizoen om de titel van de NAC Junior Street League. De aftrap van de NAC Junior Street League is op maandag 1 oktober, ook op het parkeerterrein van het Rat Verlegh stadion.

Tijdens de NAC Street League competitie doen komend seizoen twintig wijkteams mee, bij de Ladies Street League zijn dat er zeven. De deelnemende teams uit verschillende wijken in Breda kunnen in de NAC Street League punten verzamelen door het winnen van wedstrijden. Maar niet alleen door goed voetbal kunnen er punten verzameld worden, ook dit jaar wordt het Bonus/malus-systeem weer ingezet. Met dit systeem kunnen de teams extra punten verzamelen door onder andere goed gedrag op het veld en langs de lijn en buurtbijdragen. De buurtbijdragen bestaan uit bijvoorbeeld het schoonmaken van het trapveldje en stoepjes vegen voor oudere mensen.

Gezonde Sprint Quiz

Aan de aftrap van de NAC Junior Street League op 1 oktober doen 23 klassen van in totaal 14 basisscholen mee. Tijdens deze dag wordt ook de Gezonde Sprint Quiz gehouden. Vijftien kinderen van iedere basisschool doen hier aan mee. De kinderen worden in groepen verdeeld en krijgen vragen over gezonde voeding, bewegen en sport voorgelegd. Als de kinderen het goede antwoord denken te weten rennen ze naar het goede antwoordvak. Diegene die overblijft heeft de Gezonde Quiz gewonnen.

De Gezonde Sprint Quiz wordt in het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gehouden. De gemeente Breda heeft zich aangesloten bij het landelijke Convenant Gezond Gewicht, omdat veel belang gehecht wordt aan het voorkomen van overgewicht bij kinderen van 0 tot 19 jaar. Via de JOGG aanpak wordt bewegen en gezonde voeding voor jongeren en kinderen gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt. De streetleagues en de Gezonde Sprint Quiz passen prima binnen deze aanpak.

Wethouder Boelema zal tussen 9.00 en 9.15 uur de aftrap van beide activiteiten verrichten. Zij is een warm voorstander van de streetleagues en vindt de Gezonde Sprint Quiz een leuke manier om bewegen en gezonde voeding onder de aandacht van de deelnemende kinderen te brengen.

Overige nieuwsberichten