Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Wandel & Match in Princenhage (5.4)
Wandel en Match project ouderenzorg WIJ Princenhage Breda Theo Verpalen Joukje WelmanIn Princenhage start op 5 april Wandel & match: goed voor je lijf en voor de sociale contacten. Het is een wandeling die je uitnodigt te ontdekken hoe eenvoudig het kan zijn iets voor een ander te doen. En bewegen is gezond voor iedereen!

Theo Verpalen werkt bij Amarant/ Princenhof en Joukje Welman als maatschappelijk werker in het Sociaal Team Breda Zuidwest. Beiden willen mensen graag onderling meer verbinden. Ouderen, mensen met een beperking en andere wijkbewoners hebben allemaal de mogelijkheid iets voor elkaar te doen. Ze kunnen iets verlangen maar ook iets teruggeven.

Matchkaart
Om onderling contact te leggen maakten Theo en Joukje een sociale matchkaart: een kaart waarin mensen kunnen aangeven wat hun wensen zijn en wat zij voor een ander zouden kunnen en willen betekenen. Vóór de wandeling vullen deelnemers onder het genot van een bakje koffie de sociale matchkaart in. Tijdens de wandeling gaan zij onderling kijken of er een match plaats kan vinden, in zowel praktische als sociale zin.
Eerste wandeling
De eerste wandeling vindt plaats op vrijdag 5 april tussen 9.30 en 11.30 uur. Start bij locatie Princenhof, Princentuin 1. Deze activiteit gaat wekelijks plaatsvinden vanuit Princenhof. De wandeling wordt verzorgd door wandelsportvereniging WIEGO. Kosten voor deze wandeling zijn € 1,00 per keer of 1,75 per maand bij lidmaatschap van WIEGO. De wandeltocht duurt ongeveer een uur. Aanmelding vooraf is niet nodig; mocht u begeleiding nodig hebben (bijvoorbeeld als u rolstoelgebonden bent), dan is het wenselijk dit vooraf te melden.

Vrijwilliger worden?
Zou je iets als vrijwilliger voor de wijk willen betekenen op welke manier dan ook, neem dan eens contact op met Theo Verpalen, vrijwillgerscoördinator Amarant, t.verpalen @ amarant.nl of tel. 0683 794175.


Overige nieuwsberichten