Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De Soepfabriek staat voor lekker, gezond en zelfgemaakt (22.4)
De Soepfabriek in Breda geeft kinder educatie. Verse productenOp 22 april opent De Soepfabriek zijn deuren aan de Verbeetenstraat 13. Jongeren kunnen hier een educatieve workshop volgen waarbij gezondheid en zelf koken centraal staan.

De in 2010 ontwikkelde workshop biedt jongeren een kijkje in het proces van zelf soep maken. Het is immers zo dat als jongeren enthousiast gemaakt worden voor zelfgemaakte en gezondere voeding, zij dit ook gemakkelijker zullen overnemen. Op een educatieve en vooral actieve manier wordt het proces van soep maken verteld. Soep komt namelijk niet uit een pakje.....

Het maken van soep begint in de tuin, hier groeien de gewassen die de basis vormen van de soep. Onder deze gewassen zijn een hoop onbekende groenten die niet zeldzaam zijn, maar vaak niet meer in de originele vorm herkend worden. Denk hierbij aan knolselderij, uien, of pastinaken. Het werken met verse groenten levert ook andere inzichten op. In plaats van de schaar om een kant-en-klaar zakje mee open te knippen, wordt nu gewerkt met dunschillers, messen en ander echt keuken gereedschap. Na het panklaar maken van de groenten dienen de ingrediënten in de juiste volgorde in de pan te verdwijnen, eerst de hardere en dan pas de wat meer zachte groenten. Als de ingrediënten tezamen een volle pan hebben opgeleverd, dient de soep in wording nog op smaak te worden gebracht. Peper en zout zijn natuurlijk logisch, maar ook de kracht van kruiden zoals basilicum, bladselderij en lavas worden hierbij uitgelegd.

Vanaf 22 april biedt De Soepfabriek workshops aan. In een programma van 90 minuten maken de deelnemers een pan verse soep, welke na afloop natuurlijk lekker wordt opgegeten. De Soepfabriek is gevestigd aan de Verbeetenstraat 13 en er is voldoende parkeerruimte voor de deur voor fietsen en auto's. Daarnaast zitten ze op loopafstand van bushaltes.

Bent u geïnteresseerd in een workshop bij De Soepfabriek neem dan contact op met:
Ralph Geerts, tel. 0614-369137
ralph.geerts @ ravanello.nl


Overige nieuwsberichten