Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Feestdag van de H. Dymphna (15.5)
Kapel van Gageldonk aan het Moerenpad in Breda. Viering van de H. Dymphna. Bethlehemkerk.
De eeuwenoude kapel van Gageldonk aan het Moerenpad
De kapel van Gageldonk is een klein, uniek historisch bouwwerk in het gebied van de Haagse Beemden. De bouwtijd is geschat op het begin van de zestiende eeuw. Mogelijk heeft u het gebouw wel eens opgemerkt of heeft u zelfs de gelegenheid gebruikt om een moment van rust te nemen waarbij ook een kaarsje kan worden opgestoken. In de lichte ruimte van het gebouw trekt de gewenste stilte de benodigde aandacht, voor uw gedachten, dichter bij God. Als gelegenheid vormt het ook een alternatief voor hen die voorzichtig afscheid nemen van de achtergelegen Bethlehemkerk, welke per 1 juli sluit.

De kapel was gewijd aan de H. Maagd Maria. Ook is er de traditie dat de H. Dymphna, de patrones van de bezetenen en geesteszieken en de beschermheilige tegen epilepsie en krankzinnigheid, in de kapel vereerd zou worden. Jaarlijks wordt daarom op 15 mei, de feestdag van de H. Dymphna, een H. Mis opgedragen, dit jaar door pastoor Wiertz. Aanvang: 19:00 uur.
Locatie: Moerenpad 10, (Haagse Beemden)

 http://www.kapelmariadymphna.nl

De Bethlehemparochie gaat op in de Augustinusparochie, de Bethlehemkerk gaat dicht

Op 1 juli 2013 gaat de Bethlehemparochie, samen met parochie Breda-Noord, de Michaelparochie in Breda-Oost en de Willibrordusparochie in Teteringen op in de nieuwe Augustinusparochie. Het pastorale team zal bestaan uit vier beroepskrachten: pastoor Wiel Wiertz, diaken Ben Hendriksen, diaken Vincent de Haas en pastoraal werker Frans Verkleij. De vroegere parochies worden na 1 juli parochiekernen, met ieder een eerst aanspreekbare pastor. Voor de parochiekern Bethlehem blijft dat pastor Frans Verkleij. De samenvoeging van de parochies heeft ook gevolgen van de bestemming van de kerkgebouwen. De Michaelkerk wordt de parochiekerk, waar elke zondag eucharistie wordt gevierd.

De Bethlehemkerk wordt gesloten en op termijn aan de eredienst onttrokken. De Lucaskerk wordt het liturgische en pastorale steunpunt van de parochiekern Bethlehem. Het secretariaat en de werkplek van pastor Frans Verkleij verhuizen naar de Lucaskerk. Het overleg met de protestantse wijkgemeente NoorderBeemden verloopt in goede sfeer. Gezamenlijk streven we ernaar dat de Lucaskerk het oecumenisch centrum van de Haagse Beemden wordt.

Op 23 juni is de laatste viering in de Bethlehemkerk. Daarna zullen we in de Lucaskerk voor vieringen samenkomen, vermoedelijk om 9.15 u. Een stuurgroep die de overgang van de Bethlehemkerk naar de Lucaskerk aanstuurt, is druk bezig alles in goede banen te leiden

Overige nieuwsberichten