Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Tien van het Aogje: houd de zondag vrij (21.9)
Het lopers-wheelers evenement De Tien van t Aogje 2013 vindt plaats op 22 september met start en finish op de Haagsemarkt in Princenhage, dorp in Breda.

In 2014 wordt alweer de 2e lustrum-editie van de Tien van 't Aogje verlopen! Groot feest dus met extra evenementen.  Er wordt wederom het onderstaande schema gehanteerd. Groot voordeel van dit schema is dat de kinderen en ouders van de familieloop niet hoeven te wachten.  Als het weer meezit, blijven de mensen toch op de Haagsemarkt wachten op het grootste spektakel van de dag. Zie voor het laatste nieuws en inschrijven de website van de organisatie. Voor de 10 Km zijn er 2 categorieën: boven en onder de 45 minuten. De prijsuitreikingen vinden direct na elke loop plaats, op de Haagsemarkt. LET OP! Dit zijn voorlopige tijdstippen, kijk in elk geval op de website van de organisatie voor de juiste. Meedoen maar nog niet ingeschreven? Dan kan je op 21 september nog terecht bij Sporthal De Doelen in de straat met dezelfde naam. Het kan tot een half uur voor de start en het kost 8 euro.

13:00 uur: 5 km prestatieloop
Er is een damescategorie en een herencategorie.

14:00 uur: Wedstrijdloop 10 km
Voor deelname aan de 10 kilometer wedstrijdloop hanteert de organisatie een maximale eindtijd van 44:59 minuten. De organisatie behoudt zich het recht voor om langzame deelnemers uit de wedstrijdloop te halen. Voorkom dit door je in te schrijven voor 10 kilometer prestatieloop. Enkele minuten vóór de start zullen ook de wheelers weer hun 10 km gaan rijden. 

15:00 uur: Prestatieloop 10 km
Wie verwacht de grens van 45 minuten niet te gaan halen is van harte welkom bij de prestatieloop. 

16:30 uur: Familieloop
De familieloop start na een korte warming up. De familieloop is voor jong en oud. Iedereen kan kiezen: één of twee ronden van ongeveer 600 meter lopen. Meedoen = winnen. Er is bij de familieloop geen tijdregistratie en er zijn geen afzonderlijke prijzen. Het parcours van dit jaar is ook wat aangepast. We starten voor het raadhuis en gaan dan via de Dreef, Esserstraat, Haagweg weer naar de Markt. En iedereen finisht bij de pomp.

Op de avond voorafgaand aan het evenement waren er al wat activiteiten gepland, maar de organisatie heeft na rijp beraad op het laatste moment besloten om de estafetteloop en de kortebaanwedstrijd af te blazen wegens gebrek aan deelnemers. Met excuses en de wens dat het volgend jaar meer belangstelling zal trekken.



Overige nieuwsberichten