Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kerst Creatie Route Princenhage 2013. De winnaars zijn bekend.

Kerst Creatie Route Princenhage-Breda

KerstCreatieRoute
Het idee is eenvoudig: de opening van de kerststal op 14 december is het startschot van de KerstCreatieRoute (KCR). Vanaf dat moment kun je met plattegronden de KCR lopen in de oude kern van Princenhage en kunnen de private kerstcreaties bewonderd worden. De KCR lopen kan in je eigen tijd, met of zonder kinderen, in één keer of in stukjes, elke dag tot en met tweede Kerstdag van 16 uur tot 22 uur ’s avonds. 

KerstCreatievelingen en KerstCreaties
Dit jaar starten we met deelnemers vooral in de oude dorpskern, of niet ver daar vandaan. De deelnemers etaleren hun kerstcreaties twee weken lang voor het raam, op de muur of in de voortuin van hun huis of appartement. Wat je verstaat onder een kerstcreatie, bepaal je natuurlijk zelf. Het gaat erom dat je plezier hebt in het maken ervan en het graag aan anderen wilt laten zien - als een persoonlijke Kerstboodschap. 

Het kan van eenvoudig tot professioneel; door kinderen gemaakt, door jezelf, of samen met de buren. Groot of klein. Van interessante kerststal tot mooie kandelaar, van schilderij tot gedicht, van een oude collectie bijzondere kerstkaarten tot filmpje, van grote vaas met iets moois erin tot … verzin jij het maar.  Ook bijzondere gevelversieringen gelden als kunstcreaties. 

Beloning voor Creatie

Inzet wordt natuurlijk beloond: de 'kunstenaar' krijgt een eervolle vermelding en prijs, net als de uitverkoren bezoeker die alle locaties van de KCR bezocht heeft en de puzzel compleet maakt. Deze prijzen vervangen de prijs van de mooiste gevelversiering. 

Doe mee en loop de route!

Routes liggen bij de kerst-stal maar je kan hem ook hier downloaden en afdrukken!

Stichting Kerststal Princenhage


Download hier de route, zie hieronder de uitslag


Er waren 75 juiste inzendingen die de puzzel hebben opgelost. Uit de inzendingen zijn 3 winnaars geloot: Ad en Gonny van Fessem, Zuilenstraat 36, Emma van Noort, Willem Barendszstraat 27, Bart Huijbregts, Wethouder van Haperenstraat 21. 

Voor de kunstenaars was er ook een prijs. Daarbij is gelet op aspecten als kunstzinnigheid, originaliteit, inzet, de kerstboodschap en of er kinderen hebben meegedaan aan de creatie. De winnaars hebben een mooie gegraveerde kerstbal/medaille ontvangen. 

De jury en het publiek hebben de volgende zes deelnemers als winnende kerstkunstenaars uitgekozen: 1e Prijs: familie Leemput, Zuilenstraat 73. 2e Prijs: familie Van Steen, Mandenmakerstraat 14. 3e Prijs (gedeeld): Diana Nowak, Ambachtenlaan 18. 3e Prijs (gedeeld): Amber en Ineke, Leerlooierstraat 7. 

Publieksprijs: familie Van Mechelen, Liesbosstraat 37a. Jurywaardering: Fred en Miranda, Dreef 59


Overige nieuwsberichten