Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


KVO wordt omgezet in compleet nieuwe Vrouwen Vereniging Princenhage
De KVO en Vrouwen van Nu fuseren

Voor de KVO als landelijke organisatie is het dit jaar echt oud- en nieuw want ze zijn verloofd met de organisatie Vrouwen van NU en gaan ermee fuseren, een soort van trouwen zoals ze zelf zeggen.

De hoop van beide organisaties is dat door deze fusie de uitstraling van de organisatie flink zal worden opgefrist. Het in sommige regio's stoffige imago van de KVO en weinig jong bloed leidde tot veel verloop en ledenverlies. Voor de KVO was zelfstandig doorgaan als geheel geen optie en toen er gezocht werd naar een partner werd tot grote vreugde van beide organisaties ontdekt dat de doelstellingen erg op elkaar leken en dat een samengaan mogelijk was. 

Nadat eerst de algemene ledenvergadering van de KVO de goedkeuring van de plannen had uitgesproken heeft ook de ledenraad van Vrouwen van Nu ingestemd met de fusievoorstellen. In 2014 gaan ze met elkaar, met zoveel mogelijk vrouwen en afdelingen een dubbelsterke Vrouwen van Nu/KVO vereniging maken.  

Niet alle KVO afdelingen gaan echter mee. 
In het 'spoorboekje' dat KVO en Vrouwen van NU publiceerden tijdens het fusieoverleg kwam ook de mogelijkheid voor om 'uit te treden' en door te gaan als compleet zelfstandige vereniging in plaats van een deelname aan de fusie. Juist de twee afdelingen Princenhage en Prinsenbeek hebben voor deze optie gekozen. Tijdens het feestje in De Koe ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van KVO afdeling Princenhage maakte Ellie Bierbooms, de huidige voorzitter, bekend dat de afdeling Princenhage niet mee-fuseert. Anders gezegd: men gaat de nodige stappen zetten om door te gaan als zelfstandige vereniging 'Vrouwen Vereniging Princenhage' compleet met eigen logo en website. Voor dit besluit waren verschillende motieven, één ervan was de grote afdracht die men moest doen aan de overkoepelende organisatie waar men te weinig voor terugzag. Van de contributies komt slechts 30% ten goede aan de een afdeling, 70% verdwijnt in de landelijke kas.


Overige nieuwsberichten