Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in BelgiŽ/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Uitverkoop in Nederland, Solden in BelgiŽ (3.1)
Solden in België is niet hetzelfde als Sale of Uitverkoop

De solden in België is een officiële koopjesperiode van een maand waarin kleinhandelaren van modegebonden artikelen (kleding, schoenen en lederwaren) producten vanwege de seizoensvernieuwing tegen een verlaagde prijs mogen aanbieden. Omdat deze winkels alleen tijdens deze perioden hun collecties in de aanbieding mogen doen is het tijdens de solden vaak erg druk in de winkels. Veel Belgische vrouwen nemen aan het begin van een koopjesperiode een dag vrij om de beste koopjes eruit te kunnen vissen.

Wettelijke bepalingen
De wetgeving op het gebied van uitverkoop is streng in België. Naast vaste data waarop solden plaats mag vinden is er ook een sperperiode van anderhalve maand voor de werkelijke solden van start gaat. Tijdens deze sperperiodes is er een verbod op het aankondigen of suggereren van prijsverminderingen. Deze sperperiodes zijn bedoeld om de consument de kans te geven te controleren dat de prijs werkelijk naar beneden is gegaan tijdens de solden.

Het lijkt allemaal vrij streng, maar dergelijke wetten hebben zeker voordelen. Zo weten consumenten waar ze aan toe zijn en wordt er voorkomen dat de leuke broek die je eind mei koopt een week later ineens met flinke korting in de winkel ligt. Ook wordt er niet zoals in Nederland de schijn gewekt alsof er continu uitverkoop is. 

Wanneer?
Er zijn 2 koopjesperiodes:
De wintersolden duurt in 2014 van 3 januari tot en met 31 januari, de zomersolden duurt van 1 juli tot en met 31 juli. Dichtbij ons kun je koopjes halen in het mode-paradijs Hoogstraten, maar vergeet beslist Turnhout en zeker Antwerpen niet. De collecties zijn bijzonder modieus, hip én uniek. Antwerpen is tegenwoordig goed bereikbaar met auto en trein vanaf het station Noorderkempen bij Brecht, er is een afslag aan de autoweg Breda-Antwerpen. Geen parkeerproblemen maar wel oppassen: de laatste trein terug naar station Noorderkempen/Brecht vertrekt al vrij vroeg.

Solden is geen uitverkoop
Solden moet je niet verwarren met uitverkoop. Ook een uitverkoop is in België aan strenge regels gebonden en een uitverkoop of een verkoop onder een gelijkaardige benaming is slechts toegelaten als een bepaalde omstandigheid de versnelde afzet van een voorraad of van een assortiment van producten noodzakelijk maakt. Dit is bijvoorbeeld zo bij het stopzetten van de activiteiten, de sluiting van een verkooppunt, herstelwerkzaamheden die meer dan twintig werkdagen duren, het overlijden van de eigenaar, overmacht waardoor normale verkoop niet meer mogelijk is of schade aan de handelswaren.Overige nieuwsberichten