Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Wat brengt de vrijmarkt van 2014? Inschrijven vanaf 5.1
De Stichting Vrijmarkt Breda-Princenhage organiseert elk jaar op de zondag voor Hemelvaartsdag een enorme vrijmarkt in Princenhage (Breda)

De voorbereidingen van de vrijmarkt 2014 zijn weer in volle gang. Een tijd van hard werken en veel improviseren is weer aangebroken. De vergunningaanvraag voor het houden van het evenement op 25 mei 2014 is weer ingediend. De kramen zijn door de organisatie weer gehuurd en veel medewerkers zijn weer gemobiliseerd. Zoals elk jaar zou er zonder deze medewerkers geen vrijmarkt gehouden kunnen worden. Vanaf 5 januari 2014 kan via onze website het inschrijfformulier worden gedownload. Dat dit kon, werd weer mogelijk gemaakt door Wayne Laagewaard, de ontwerper en beheerder van de site. Voor degenen die niet overweg kunnen met de computer zijn er vanaf genoemde datum inschrijfformulieren op te halen bij Jan en Lenny van het Bierreclamemuseum aan de Haagweg 375 (alleen op zondagen vanaf 11.00 uur) en bij Peter en Ria Remie aan de Kampakker 26 in Princenhage.

Er verandert nogal wat in 2014
De gemeente heeft de organisatie van de vrijmarkt verplicht om nog meer te gaan samenwerken met de organisatie van de Braderie die op dezelfde datum door SEP georganiseerd wordt op en rond de Haagse Markt. De gemeente bestempelt de Vrijmarkt tezamen met de Braderie als één grootschalig evenement. Dit omdat we vorig jaar meer dan 30.000 bezoekers hebben mogen ontvangen. Het evenement in Princenhage behoort tot de top-tien van evenementen in Breda en de dorpen die bij Breda horen. Voor de organisatie van zowel Vrijmarkt als Braderie houdt dit in dat de legeskosten toenemen met zo’n 300 procent. Ook zal dit jaar voor het eerst de gemeentepolitie niet meer van de partij zijn. De organisatie van het gezamenlijk evenement is nu verplicht om zelf een beveiligingsdienst in de arm te nemen. Ook dit gaat een hoop geld kosten. Toch hebben we de huur van de staanplaatsen en kramen op het niveau van 2013 kunnen houden: een staanplaats zonder kraam kost € 17,50 kost en een staanplaats met kraam € 40.

Het heeft wel als gevolg dat we opnieuw gaan proberen op de kosten te bezuinigen. Als voorbeeld geldt het inschrijfformulier. Net als vorig jaar kunnen alle deelnemers het inschrijfformulier downloaden. Na invulling kan het formulier opgestuurd worden naar de adressen genoemd op het inschrijfformulier of kunt u dit weer uploaden naar het op het inschrijfformulier genoemde email-adres. Dit betekent dat we minder inschrijfformulieren laten drukken en dat er geen portokosten betaald hoeven te worden. Inschrijven via email heeft dan ook onze voorkeur. Verder proberen we te bezuinigen op de kosten van afval. De organisatie is elk jaar enkele duizenden euro’s kwijt aan de gemeente reiniging- en veegdienst. Dit omdat veel deelnemers toch ieder jaar weer veel vuil achterlaten. Nogmaals verzoeken wij de deelnemers van 2014 hun vuil mee te nemen naar huis zodat die kosten omlaag kunnen.

I.v.m. met de hoogte van de legeskosten die de organisatie dient te betalen aan de Gemeente Breda zal er dit jaar nog meer dan voorheen worden toegezien op de goederen die door de deelnemers van de vrijmarkt worden verkocht. Dit omdat voor commerciële kramen de organisatie van de vrijmarkt meer leges moet betalen dan voor niet-commerciële kramen. Zo mogen er net als in 2013 absoluut geen nieuwe goederen worden verkocht. Dus kraampjes met CD’s en DVD’s, vishengels, kleding, waterpijpen e.d. zult u niet aantreffen op de vrijmarkt. Ook de verkoop van groente en fruit zoals asperges en aardbeien is op last van de gemeente niet toegestaan. De organisatie streeft er naar om een markt van tweedehands, curiosa, schuur-en zolderopruiming te organiseren. Het moet geen jaarmarkt worden. Het woord “VRIJ” in Vrijmarkt betekent dus niet dat de deelnemers vrij zijn te verkopen wat ze willen. Bij twijfel of u bepaalde goederen wel of niet mag verkopen kunt u beter vooraf even contact opnemen met de organisatie. Wilt u toch commercieel gaan staan ? Neem dan contact op met de organisatie van de Braderie via www.stichtingevenementenprincenhage.nl

De kindermarkt
Ook zal er in 2014 weer een kindermarkt worden georganiseerd op het grasveld en de parkeerplaatsen van de Posthoornstraat. Zoals elk jaar zal dit evenement worden opgevrolijkt door een draaimolen. Hier zorgen niet alleen bezorgde ouders voor hun kroost maar zullen Archanchella en Daleela heel de dag in de weer zijn om de kinderen een niet te vergeten dag te bezorgen. De inschrijving van de kindermarkt start op zaterdag 10 mei 2013. Nadere informatie over de kindermarkt volgt op de website van de organisatie. 

Indien het weer een beetje meezit kan de jaarlijkse vrijmarkt en kindermarkt gewoonweg niet mislukken. Het wordt dan ook een topdag in Princenhage met een vrijmarkt die bezocht zal worden door naar schatting tussen 25.000 en 30.000 bezoekers. Honderden kraam- en plaatshouders zullen opnieuw hun uiterste best doen om niet alleen hun waren aan de man te brengen en de bezoekers te plezieren maar ook om zelf een geweldige dag te beleven. 

Tot 25 mei.

Peter Remie en Jan Hemmer

Overige nieuwsberichten