Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Cursus: De historie van Breda voor beginners (3.2015)
Breda, een prachtige stad met een rijk verleden. Maar wat weet je hier nu als (nieuwe) inwoner eigenlijk van? Die mooie gebouwen staan er dan wel, maar hebben zij altijd al die functie gehad? En dan die straatnamen: je zou er boeken over kunnen schrijven.
Breda Nassaustad. Hebben de Nassaus hier dan gewoond? Zou het kasteel er iets mee te maken hebben? 
Voor hen die meer over de geschiedenis van Breda te weten willen komen, wordt de historie van Breda in overzichtelijke stappen voor het voetlicht gebracht tijdens de cursus De Historie van Breda voor beginners. In drie bijeenkomsten komt de historie van Breda in alle facetten aan bod, aangevuld met anekdotes en wetenswaardigheden. Gedurende de avond, maar ook tijdens de pauze, is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de cursusleiders.

De wereld om ons heen lijkt steeds groter te worden. We weten van alles over verre landen en zelfs al wat over andere planeten. Je zou zo maar je eigen leefomgeving uit het oog verliezen, terwijl er zoveel moois en interessants te vinden is. Vandaar dat de cursusleiders Henk Mannaert, Marcel Dalinghaus en Gerald Dalinghaus de cursisten nader kennis willen maken met de rijke historie van Breda.

Henk Mannaert is dan wel geen geboren Bredanaar, maar doordat hij een groot deel van zijn leven gewoond en gewerkt heeft in de Bredase binnenstad, weet hij alle hoeken, kieren en gaten van de stad te vinden. Dat hij veel van de stadsgeschiedenis weet, komt onder andere tot uiting tijdens zijn historische stadswandelingen die georganiseerd worden door de Vrije Gidsen Breda

De broers Marcel en Gerald Dalinghaus zijn midden in het centrum geboren en getogen en hebben de historische achtergronden van Breda met de paplepel ingekregen. Marcel, niet voor niets onderscheiden als Heer van Breda, heeft connecties met allerlei activiteiten in de binnenstad en is daarbij tevens beheerder van de Waalse Kerk. De cursus wordt dan ook op deze locatie gehouden. Gerald weet al jaren kennis over te dragen aan basisschoolkinderen en ziet de kennisoverdracht van het Bredase cultuurgoed aan volwassenen dan ook als een welkome uitdaging.

De cursusavonden zijn op dinsdag 3 maart, dinsdag 10 maart en dinsdag 17 maart 2015, elke avond van 20.00 u tot 22.00 u. Het cursusgeld bedraagt € 49,00. Bij deze prijs zijn inbegrepen: 1x kop koffie of thee op iedere cursusavond, toepasselijk schrijfmateriaal en bij deelname aan de drie cursusavonden een getuigschrift. 

Geïnteresseerden die de historie van Breda in grote lijnen willen leren kennen, kunnen zich tot 15 februari 2015 middels een aanmeldingsformulier inschrijven voor de cursus. Het formulier zit in de folder die op diverse locaties in Breda te vinden is, maar aanmelden is ook mogelijk via de website www.historischbreda.nl

Overige nieuwsberichten