Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Afscheid van Ada van Nes in werkgroep OecumeneTijdens al deze feestdagen heeft de werkgroep oecumene van de Johanneskerk en de Martinuskerk afscheid genomen van een van haar belangrijke voortrekkers, Ada van Nes, op de foto rechts naast Mieke Frankfoorder (die ook de tekst rechts schreef) en pastor Henny Spooren tijdens een gezellige bijeenkomst bij, waar anders, tante Betsie met ook nog ds. Saskia van Meggelen achter de camera. 

De werkgroep Oecumene is een gezamenlijk initiatief van de Johanneskerkgemeente en de Martinusgeloofs-gemeenschap en bestaat al heel lang, al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw toen het Conciliair Proces in de kerken haar hoogtij vierde en er vele activiteiten rond Vrede, Gerechtigheid en Heelheid van de Schepping, ook in Princenhage, georganiseerd werden. 

Sindsdien is er steeds een groep(je) mensen geweest die, om het zo te zeggen, de oecumene tussen beide geloofsgemeenschappen gaande houdt. Al die jaren waren er minimaal de 2 gezamenlijke vieringen. Eén in januari in de Johanneskerk en één in september in de Martinuskerk (deze gezamenlijke vieringen zagen overigens al het licht in de jaren zeventig). Daarnaast organiseert de werkgroep, met wisselend succes, allerlei andere oecumenische activiteiten. Zoals een aantal jaren geleden de gesprekken rond een hongerdoek in de veertigdagentijd en jongstleden is er gestart met een gezamenlijk donderdagmorgengebed voorafgaand aan de twee jaarlijkse vieringen. 

Vele, vele jaren was Ada van Nes een zeer gewaardeerd lid. Wij hebben haar leren kennen als een warm, zeer betrokken en spiritueel mens die ons vaak wist te verrassen met een mooi gedicht of een passende tekst. Altijd betrokken op haar medemensen. 

We zullen haar zeker missen!


Overige nieuwsberichten