Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Vicaris Wiel Wiertz vertrekt naar Zeeuws-Vlaanderen (20.11.2014)
De uit Limburg afkomstige priester Wiel Wiertz (56), nu nog vicaris bij het bisdom Breda, gevestigd in Breda en pastoor van de Bredase Augustinusparochie wordt de nieuwe pastoor van de drie parochies in Zeeuws-Vlaanderen. Zondag 30 november wordt hij geïnstalleerd door bisschop Liesen.

door Romain van Damme

De drie parochies in Zeeuws-Vlaanderen zijn een grote zorg voor bisschop Liesen van het bisdom Breda. Dat liet de bisschop afgelopen weekend weten tijdens een dienst in de Bredase Augustinusparochie. De parochianen kregen te horen dat pastoor Wiel Wiertz binnenkort verhuist naar Zeeuws-Vlaanderen. Toen pastoor Wiel Wiertz de bisschop vertelde dat hij in was voor een nieuwe benoeming, lag die verhuizing voor de hand.
Wiertz gaat leiding geven aan de parochiebesturen en pastorale teams van de drie parochies. Hij is ook een dag per week beschikbaar als vicaris voor de coördinatie van de vormselvieringen in het bisdom en de zorg voor de emeriti (oud-priesters). In de West-Zeeuws-Vlaamse Andreasparochie heeft de bijna 70-jarige pastor Ignace d'Hert laten weten de komende twee jaar als ondersteunend priester aan te willen blijven. In de Oost-Zeeuws-Vlaamse parochie Heilige Maria Sterre der Zee was vicaris Paul Verbeek sinds 1 september 2012 eindverantwoordelijk voor de parochie. Hij nam dat destijds over van pater Joop Reurs.

Verbeek deed dat met diaken Egbert Bornhijm ook in de Elisabethparochie in de Kanaalzone van Zeeuws-Vlaanderen. De pastorale teams en parochiebesturen hebben al kennis gemaakt met de nieuwe pastoor. De parochianen kunnen dat zondag 30 november in de basiliek van Hulst doen na de installatiedienst.
 
De Nazarethparochie betreurt het vertrek van Wiel Wiertz. Zijn inzet in de regio was ook voor ons van grote waarde. "Hij volgt opnieuw zijn roeping, hij laat zich raken. Wiel durft de uitdaging aan zich beschikbaar te stellen voor waar bisschop Liesen hem nodig heeft. Zeeuws Vlaanderen krijgt in hem een pastor en een pastoor in hart en nieren. Samen met velen op weg, met Wiel als spil in het midden. Wiel, bedankt voor jouw inzet, ook voor onze parochie" aldus het bestuur.


Overige nieuwsberichten