Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Prinsentuin van Cooth genomineerd voor Onderwijsprijs (28.1)
Het project Droommachine dat Prinsentuin van Cooth vorig jaar in samenwerking met Ons SBO, Avans Hogeschool, Radius College en bedrijfsleven heeft vormgegeven, is genomineerd voor de Onderwijsprijs van Noord-Brabant.

De jury heeft de inzending van Prinsentuin van Cooth beoordeeld op onder andere originaliteit, creativiteit en inventiviteit. Maar ook is bijvoorbeeld de vraag gesteld of de school in staat is door deze activiteit aan haar (directe) omgeving duidelijk te maken dat zij op goede en doordachte wijze kan omgaan met de grote of kleine problemen en uitdagingen van deze tijd?

In het project Droommachine werkten Ons SBO (speciaal onderwijs), Prinsentuin van Cooth (vmbo), Radius College (mbo), Avans (hbo) en het Innovatienetwerk van ROC West-Brabant van april tot juni 2014 samen om dromen waar te maken en van elkaar te leren. Samen maakten ze een windmolen, een ware Droommachine. Leerlingen van Ons SBO hebben de windmolen (die mensen wél leuk vinden om te zien!) bedacht, beschreven en in elkaar gezet onder inspirerende leiding van enkele hbo-studenten Werktuigbouw van Avans, die weer verstand hebben van realistisch ontwerpen. Daarna is het ontwerp overgedragen aan een groep vmbo-leerlingen van Prinsentuin van Cooth die er een prototype van maakten. Mbo-studenten Engineering van het Radius College stonden hen daarin bij.

De bekendmaking van de Brabantse winnaar en de prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 28 januari 2015 door Brigitte van Haaften, gedeputeerde Cultuur en Samenleving van de Provincie Noord-Brabant, vanaf 19.30 uur in het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ‘s-Hertogenbosch. U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Deze Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) voor basis- en voortgezet onderwijs. Een afvaardiging van Prinsentuin van Cooth, Ons SBO, Radius en Avans is daarbij aanwezig. Leerlingen van Prinsentuin van Cooth presenteren er de droommachine en richten een expositie in op het Provinciehuis.

Als Prinsentuin van Cooth wint, gaat zij door naar de landelijke finale van de Onderwijsprijs.

Droommachine wordt derde bij Onderwijsprijs



Op 28 januari 2015 wonnen Prinsentuin van Cooth, samen met Ons SBO, Avans Hogeschool, Radius College en het bedrijfsleven de derde prijs van de Onderwijsprijs van Noord-Brabant. In het Provinciehuis in Den Bosch presenteerden leerlingen en studenten van alle deelnemende scholen samen hun project Droommachine. In de Bois-le-Duc zaal nam projectleider Hein van Otterloo de oorkonde in ontvangst van gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema. We zijn supertrots op het behaalde resultaat!!


Overige nieuwsberichten