Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Princenhagenaar Jack Wijnhamer pleit voor Nieuw Denken
De werkdruk, spanning en het suïcidecijfer in de samenleving in het algemeen en zelfs onder politiemensen is hoog. Dit laatste was onbekend en schokkend. Princenhagenaar Jack Wijnhamer pleit voor nieuw denken Met de nieuwste mentale technieken. Hij schreef er een boek over. 

Door Rinie Maas 

Met de politie is de auteur annex yogadocent in gesprek om de geestelijke druk in verband met hun werk te verminderen. In Brabant ligt het zelfdodingscijfer onder ambtenaren van politie met 10,5/100.000 iets hoger dan gemiddeld onder de bevolking (9,2/100.000). Jack Wijnhamer is van mening dat het allemaal voorkomen kan worden. Waar hij gevraagd wordt zal hij dienstbaar aanwezig zijn. 

Rust
Breng rust in je denken luidt de titel van het vierde boek in een succesvolle reeks van Jack Wijnhamer. De Princenhagenaar pleit ervoor om het denken niet te belasten maar te ontlasten. Zijn werk komt niet uit de lucht vallen. We worden overstelpt met indrukken. We zien zoveel porno, in welke vorm dan ook, tussen televisieprogramma’s ongevraagd voorbijkomen dat de zin om in bed te knuffelen en te vrijen, volgens onderzoek, niet toeneemt maar afneemt. De vele incidenten op internet zijn bekend. We zijn een ander land geworden, is een veelgehoord gezegde van weldenkenden. Met positieve en negatief consequenties waarmee we moeten leren omgaan.  Alle vragen hierover zijn welkom: J.P. Wijnhamer, postbus 9607, 4801 LS Breda. www.hetzoninstituut.nl
Balans
Bezie anderen en leer dat je heel veel zelf zal moeten doen; zoek de waarde van de achterzijde om te ontdekken dat de voorzijde nooit compleet is, is de uitdaging die Wijnhamer voorhoudt. Een zijn inziens te bereiken doel ondanks een steeds grotere druk op het werk en een wir war van indrukken en impulsen door een volkomen uit de hand gelopen beeldcultuur. Jack Wijnhamer leert, betoogt, onderwijst, schrijft maar zonder letters met krullen. Helder en toegankelijk. Uit vier drukken en vele meditatielessen, daaruit volgend, blijkt dat zijn visie op de druk van het leven oplossingen kan geven. 

Adem!
Positief denken kost energie. Negatief denken kost ook energie. Wat wordt het duurst betaald?, is de even eenvoudig als diepe vraag die de Princenhagenaar de lezer voorlegt. Adem en maak ruimte, bepleit Wijnhamer en dat kan, mede om stress en hyperventilatie tegen te gaan, al een weldaad zijn. We hebben meer ruimte nodig, ook letterlijk, licht Wijnhamer toe. Het iets en niets geven elkaar bestaansrecht zoals de cirkel niet kan bestaan zonder de lege ruimte daarbinnen. Al 41 jaar is Wijnhamer Europees gelicentieerd yogadocent. We zijn nu de weg kwijt. Hij hoopt door nieuw denken een andere route te kunnen wijzen. Een boekje met aanwijzingen als kleine pareltjes. 

Het boek is te bestellen bij Readshop Princenhage of te downloaden als E-book voor €4,99 bij boeken.com


Overige nieuwsberichten