Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Meedenken over aanvullende geluidsmaatregelen voor de HSL-Zuid?
Als bewoner in de buurt van het HSL-tracé heeft u wellicht last van geluid bij passerende treinen. Uit metingen blijkt dat de geluidbescherming die al is aangebracht, op bepaalde locaties onvoldoende effect heeft. Daarom wil het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) hier iets aan doen. IenM heeft laten onderzoeken wat er mogelijk is om geluidhinder verder tegen te gaan, en zou de uitkomsten daarvan graag met u bespreken. We willen verkennen of u zich kunt vinden in de geluidmaatregelen, of dat er nog betere oplossingen mogelijk zijn.

Meer geluid dan verwacht
De hogesnelheidslijn is anders gebouwd dan normaal spoor: de baan is van beton en de geluidschermen zijn transparant. Door reflecties is er meer geluid dan bij de bouw werd verwacht. Dit is door verschillende onderzoeksbureaus gemeten en verder in kaart gebracht. Wel is het zo dat het merendeel van de treinen nu en in de toekomst minder hard rijdt (en dus minder geluid produceert) dan in eerste instantie verwacht.

Meedenkavond
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseert in afstemming met de gemeente Breda een openbare meedenkavond. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over de onderzoeken en worden mogelijke geluidreducerende maatregelen gepresenteerd, zoals bijvoorbeeld raildempers of aangepaste geluidschermen. U kunt vragen stellen en ideeën inbrengen voor andere maatregelen. Het ministerie hecht waarde aan een breed gedragen uitkomst. Als u een idee wilt presenteren kunt u dat aangeven bij info @ platformparticipatie.nl

Wat gebeurt er daarna?
De opbrengst van de avond wordt meegenomen, en mogelijke suggesties worden door het onafhankelijke bureau Movares onderzocht op financiële haalbaarheid en effectiviteit. Indien daar aanleiding toe is, volgt een extra avond. We houden u daarvan op de hoogte via onze website, waar u ook de recente Kamerbrieven en rapporten vindt:

www.platformparticipatie.nl/hslzuid

Bijwonen?
Wij willen uw meedenkkracht gebruiken in dit proces! U bent van harte uitgenodigd op de bijeenkomst in Gemeenschapshuis de Kievitslaar, Rijsbergseweg 354 te Effen/Breda op 2 maart a.s. Inloop is vanaf 19u. Aanvang om 19:30u.


Overige nieuwsberichten