Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Open Monumentendag 2015: Wat speelt er in Princenhage?
Kunst en Ambacht, het landelijke thema voor Open Monumentendag, krijgt in Breda traditiegetrouw een eigen vertaling. Dit jaar zijn 39 monumenten te bezoeken in het centrum, Princenhage en Belcrum.
Het aantal activiteiten in en om de panden is zelfs nog groter. Het programma loopt van vrijdagavond 11 september tot en met zondag 13 september. Bij de meeste monumenten kun je zo binnenlopen en meedoen. Een paar monumenten kun je alleen bezoeken na aanmelding via de website.

Eigen aanpak
In het centrum richten we de schijnwerpers op wat er nog herinnert aan de kunstenaars en ambachtslieden. In Princenhage spelen oud-bewoners de hoofdrol. In Belcrum staat de verdwenen ambachtelijke industriële bedrijvigheid centraal.

Open Monumentendag Breda kijkt niet alleen terug, maar ook vooruit. De denkbeeldige rode draad is herbestemmen en duurzaam gebruiken. Hoe pakt de gemeente Breda dat aan, samen met nieuwe bewoners of gebruikers? In Princenhage is de oude burgemeesterswoning daar een mooi voorbeeld van.
Informatiefolder en website
Op veel plaatsen, zoals Het Roode Hert, het Stadskantoor, bibliotheken, Grote Kerk en VVV is de gratis informatiefolder af te halen. Deze handige uitklapbare folder voor onderweg bevat een duidelijke kaart en korte, praktische informatie. Er staat in welke panden open zijn en welke activiteit waar plaatsvindt.

Enkele panden zijn alleen te bezoeken na aanmelding. Welke? Kijk daarvoor op de website of in de folder. De meest actuele informatie is daar te vinden. Liefhebbers kunnen aldaar ook een duik nemen in de bouwgeschiedenis van elk pand en meer lezen over thema Kunst en Ambacht.

Programma
Vrijdag- en zaterdagavond: Belcrum Duik in het Duister (18.00 - 22.00 uur, laatste starttijd 20.30 uur)

Zaterdag: Princenhage en Centrum (11.00 – 17.00 uur)
In Princenhage en het centrum zijn tientallen monumenten en musea open. Van het woonhuis van de familie Van Gogh tot diverse kerken en van herberg tot korenmolen. Ontdek wie er woonden en waar zij mee bezig waren. Er zijn rondleidingen, verhalenvertellers, tentoonstellingen, workshops, muzikale intermezzo’s, dans en veel, veel meer. Laat je fotograferen met een Vincent van Gogh look-a-like op de Haagsemarkt, luister naar de verhalenverteller in Villa Mertersem en geniet van het optreden van het Princenhaags mannenkoor in de Sint-Martinuskerk en van The Old Fashion Band in korenmolen de Hoop.

Zondag: Alleen Belcrum en Centrum (11.00 – 17.00 uur)


Overige nieuwsberichten