Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kok-aan-huis Sander Oudshoorn zet lokale producten op de kaart


De beste ingrediënten uit Breda in speciaal menu chef-kok Oudshoorn 

Uit liefde voor zijn woonplaats en de producten die hiervandaan komen, heeft chef-kok Sander Oudshoorn een uniek Breda-menu samengesteld. De kok-aan-huis uit Breda gebruikt producten uit de regio en verwerkt deze in gerechten die typisch zijn voor Breda en omstreken. Met het menu wil de kok de topproducten die de regio te bieden heeft, eens flink op de kaart zetten.

Oudshoorn woont ruim tien jaar in Breda en voelt zich helemaal thuis in de stad. Niet in de minste plaats komt dat door de plaatselijke cultuur. Bredanaars zijn echte Bourgondiërs en dat bevalt mij als kok natuurlijk erg goed. Men weet hier wat lekker eten en drinken is.

De kok maakt dan ook dankbaar gebruikt van de topproducten die de regio te bieden heeft. Zo fiets ik regelmatig naar een boer uit de omgeving om verse aardbeien te kopen, aldus Oudshoorn. Deze aardbeien komen in het menu terug in het dessert dat bestaat uit Breda's Aardbeien-Champagnesoep met gekonfijte rabarber, mousse van kwark en rozemarijn, geserveerd met veldzuringijs.

De eend van het menu (op het karkas gebraden met honing en koriander) koopt de kok bij een lokale poelier terwijl de steak-tartaar wordt gemaakt van rund uit het naburige Made. Een van de andere gerechten uit het vijfgangenmenu bestaat uit een geitenkaasassortiment uit Etten-Leur. Uiteraard mogen ook asperges niet ontbreken. De landbouwgrond rond Breda is bij uitstek geschikt om asperges te verbouwen en de asperges zijn dan ook van de allerbeste kwaliteit, zo legt Oudshoorn zijn keuze uit voor de op de huid gegrilde snoekbaars met asperge, kruidenmousseline en een schuim van gember.

Om de Bredase dinerervaring helemaal compleet te maken heeft Oudshoorn bovendien een speciaal wijnarrangement met wijnen die afkomstig zijn van wijngaarden rond Breda samengesteld. Verrassende wijnen die de gerechten uitstekend begeleiden en opvallend goed aanslaan bij mijn gasten.

Kok-aan-huis
Liefhebbers van lekker eten en drinken, die willen genieten van het unieke Breda-menu kunnen Oudshoorn inhuren als kok-aan-huis. De kok trakteert zijn gasten op een geheel verzorgd diner bij hen thuis. Hierbij tovert hij de huiskamer om in een intiem restaurant en bereidt hij de gerechten in hun keuken. Oudshoorn kookt voor zowel particulieren als bedrijven en organisaties.

De chef-kok uit Breda kwam vorig jaar in het nieuws toen hij werd genomineerd voor de Gouden Koksmuts, Nederlands meest prestigieuze vakprijs voor chef-koks. Tijdens zijn loopbaan werkte hij onder andere bij het gerenommeerde restaurant Kasteel Montfoort en gaf hij leiding aan El Café in Spanje. 

Het menu en

Breda-menu

Steak tartaar van rund uit de Made met zoetzure koolrabi, groene mosterd shots, salade van bleekselderij en champignons, jonge tuinkruiden en vinaigrette van zwarte peper

***
Op de huid gegrilde snoekbaars met asperge, kruidenmousseline met een schuim van gember

***
Verfrissende spoom van basilicum en citroensorbet

***
Op karkas gebraden eend met honing en koriander, Tarte Tatin van witlof en eendenlever, koolrabi, bosui, stamppotje met kool en spek, anijschampignons, saus met gepofte sjalotten en knoflook

***
Geiten kaasassortiment uit Etten-Leur met geroosterd noten-vijgenbrood, amandelcrème, vijgencompote, abrikozen met saffraan 

***
Breda’s Aardbeien-Champagnesoep met gekonfijte rabarber, mousse van kwark en
rozemarijn, geserveerd met veldzuringijs

***
koffie of thee met Brabantse zoetigheden 

 

Met culinaire groet,

Sander Oudshoorn

E-mail: sander @ sanderoudshoorn.nl
Web: www.sanderoudshoorn.nl 

Tel: 06-28877382


Overige nieuwsberichten